Sydamerika

Res till Ecuador i Sydamerika
 

Resor till Sydamerika - spännande äventyr!

Sydamerika är en höjdare för alla som älskar den softa och avslappnande mañana mañana-mentaliteten. Hela kontinentens atmosfär känns väldigt avstressad och här hittar man en hel del otroliga naturupplevelser, fantastiska storstäder och en massa intressanta människor. Läs mer om att backpacking Sydamerika nedan!

Att resa omkring bland stränderna i Brasilien är något man aldrig kan få nog av. Hela kusten kryllar av perfekt härliga stränder, de flesta med lockande hammockar, för avkoppling i skuggan, som går att hyra till låga priser. En backpackingresa till Sydamerika kommer att bli ett minne du bär med dig länge... 

Sydamerikas djungel och berg

Amazonas med dess naturliv och spännande indianstammar är utan tvekan en av Sydamerikas absoluta höjdpunkter. Kanske är djungeln inte lika lättgenomreslig som de andra sevärdheterna, men den är definitivt värd lite extra möda. Om din drömresa inkluderar isolering från omvärlden, utan elektricitet och mobiltelefontäckning, så är det här definitivt det rätta stället! Inget planetarium kan skapa samma utsikt över stjärnhimmeln som den Amazonfloden bjuder på, den är bara helt otrolig.

Att utforska Anderna är en annan höjdpunkt. Du kanske har sett Machu Picchu på vykort men känslan av att ha vandrat Inkaleden och nått toppen vid soluppgången kan aldrig återskapas på ett foto. I området hittar du dessutom en hel del andra spännande platser som till exempel Titicacasjön och Nazca-linjerna. Kombinera ditt äventyr med en cykeltur eller varför inte rafting om du vill göra det hela lite extra spännande?

Sydamerikas kultur 

Om du vill uppleva äkta tango, fotboll eller delikata stekar är Argentina landet du letar efter. Buenos Aires är en oförglömlig stad och en perfekt stad att börja resan i om du aldrig varit i Sydamerika tidigare. Staden är Sydamerikas mest europeiska och nattlivet här är världsberömt.

Natur

På gränsen mellan Paraguay, Argentina och Brasilien kommer du att få se tusentals fjärilar, de mest fantastiska regnbågarna och världens mäktigaste vattenfall. Det känns nästan som ett overkligt sagoland, även om det till 100% är äkta. Vattenfallet Iguazú är ett absolut måste på din Sydamerikatripp.

Om pengarna räcker till så är Galapagosöarna underverken som ger dig en oförglömlig upplevelse. Sjölejonen där väntar på att få dansa under ytan med dig. Om du har lite tid övers och letar efter ett verkligt paradis så ska du verkligen inte missa Los Roques öarna i Venezuela eller Fernando de Noronha i Brasilien.

Att resa till Sydamerika

São Paulo eller Buenos Aires är att föredra som första stopp på en resa till Sydamerika. Även Rio de Janeiro, Quito och Lima är bra alternativ. 

Att köpa flygbiljetter på plats i Sydamerika kan bli en dyr historia, så om du tänker resa en del inom kontinenten fråga oss om råd om hur du hittar den bästa och billigaste rundbiljetten.

Det absolut bästa sättet att uppleva Sydamerika och alla äventyr på är att hänga med på någon av våra arrangerade turer. Från strandhäng, Inkaleden till extrema Amazonas- vi har allt att erbjuda. Eller varför inte resa runt med buss? Med ett busspass i Sydamerika väljer du själv när du vill hoppa på och av bussen, och vi kan anpassa busspasset efter din resrutt!

Karnevalsäsong Sydamerika

I februari är det karnevaltid och också den populäraste säsongen för att pröva på Sydamerikanska äventyr. Om du planerar att besöka karnevalen i Rio så är ett hett tips att boka biljetter och boende långt, långt, långt i förväg.

Kom igång och få karnevalfeeling med Ajvar Soundsystems härliga playlist Carneval Do Brasil: 

Bästa tid att åka

Amazonas: juni - december Inkaleden: maj- oktober (i februari är leden helt stängd) Skidåkning i Anderna: juli och augusti Sommarsemester i Chile och Argentina: november- mars Sydamerika som helhet: året om

Kontakt