Gaborone

Ekonomiskt distrikt i Gaborone
 

Resor till Gaborone
- Botswanas huvudstad

Gaborone är huvudstad i ett av Afrikas mest fascinerande länder, Botswana och utgångspunkten för en hel del äventyr i detta fascinerande land. Det är här äventyret börjar om du till exempel vill utforska Okavangodeltat. Köp din resa till Gaborone och Botswana hos Kilroy Travels!

Gaborone är en ganska liten huvudstad, som endast har cirka 250.000 människor, men det finns ändå ett par intressanta platser du borde se innan du fortsätter resan ut till närliggande nationalparker och savanner. Några av de platser du bör besöka är Gaborone Game Reserve och Orapa House, där de sorterar och utvärderar diamanter från världens största diamantgruva Jwaneng. Vi kan också rekommendera National Museum & Art Gallery, som rymmer både uppstoppade djur och kulturella reliker av stor betydelse för denna del av Afrika.

Sevärdheter nära Gaborone

I närheten av Gaborone, rekommenderar vi ett besök till byn Odi, där lokalbefolkningen säljer filtar, kuddar, och andra hantverk. Det ger en bra inblick i hur dessa hantverk görs, samt en möjlighet att kunna handla till ett överkomligt pris. Andra intressanta byar är Mochudi, Molepolole och Thamaga. Särskilt den första är väl värt ett besök tack vare sina hus som är byggda med sten och jordväggar - med andra ord, en typisk och äkta del av Afrika. Den bästa platsen att se Botswanas djurliv på är Mokolodi naturreservat, där du kan slå läger eller övernatta i någon av de mysiga stugorna. I reservatet kan man se giraffer, elefanter, zebror, flodhästar, impala, vattenbuffel, leopard och mycket mer.

Okavangodeltat

Okavangodeltat är ett unikt fenomen, med vatten som efter säsong översvämmar det afrikanska slätt-landet. Översvämningen innebär att många djur som giraffer, elefanter, bufflar, hjortar, flodhästar och givetvis också rovdjuren trivs.

Kontakt