Kenya

Skolbarn i Kenya
 

Resor till Kenya - Det riktiga Afrika!

Kenya har mycket att locka sina besökare med. Mest känt är de härliga stränderna och ändlösa möjligheterna till safari. Det finns flera anledningar till varför detta land är ett av Afrikas populäraste resmål för backpackers. Att resa i Kenya är enkelt och billigt och det finns även otroligt mycket att se och uppleva. Boka din resa till Kenya hos KILROY travels!

Förvänta dig inte för mycket bekvämligheter, utan i stället mängder av spänning och äventyr som landet har att erbjuda; spana in vilda djur, njut av soluppgången på 5000 meters höjd, snorkla och strosa längs de snövita stränderna, se den häpnadsväckande vyn över Rift Valley, upplev de lokala transportmedlen och möt Kenyas vänliga befolkning.

Nairobi

Din resa genom Kenya kommer troligtvis att starta i denna storstad. Staden är belägen cirka 2000 meter över havsytan men trots detta är klimatet inte så hett som man kan tro. Det är oftast i Nairobi som organiserade turer startar. Trots att stadens moderna centrum inte lockar de flesta turister så finns det mycket i stadens omgivning som är värt att se. Nairobi National Park startar vid stadens slut och här finns alla de "Big Nine", utom elefanten. Om du vågar kan du prova på "Nyama Choma" på ett av de lokala haken som är grillat kött, kanske blivande favorit! Efteråt kan du utmana några av invånarna på biljard ute i den friska luften.

Trekking i Kenya

Njut av de fantastiska vyerna du kan erfara när du ger dig in i Rift Valley. Finn din egna heliga, lugna plats i en by nära någon av de många sjöarna. När solen gått ner och värmeljus blivit den huvudsakliga ljuskällan. Välj en klar natt med fullmåne för att beundra stjärnorna som fyller hela himlen.

För alla vana backpackers så är möjligheten att se solen gå upp från Lenana, en av Mount Kenyas sidotoppar, något som inte får missas. En "matatu" (minibuss eller annat lokalt transportmedel) från Nairobi till foten av Mount Kenya tar endast 4-5 timmar. Därifrån kan du sedan starta en flera dagar lång resa genom flera otroligt varierande landskap. Trots att det inte når samma höjder som Kilimanjaro, så är dess omgivning minst lika imponerande och mycket mer attraktivt att vandra igenom.

I Hell's Gate National Park kan man hyra en mountain bike och matcha den fart som vårtsvinen, girafferna och zebrorna håller. Men var försiktig med de tama babianerna som vill ha din mat!

Safari

Reser du till Kenya får du inte missa att besöka nationalparken Masai Mara, där du troligtvis kommer att stöta på alla de stora och vilda djur du kan tänkas vilja se. Har du tur att komma i rätt tid kan du kanske ha turen att få en blick av den årliga gnu vandringen. Masai Mara är inget som du bör uppleva på egen hand, utan se till att boka en organiserad safari, där boende och guidning ingår. En tur till Amboseli, känt för sin väldiga mängd elefanter, fulländar din safariupplevelse. Med alla dess öppna ytor och träsk, är det troligt att du kommer att få se en stor mängd vilda djur med Kilimanjaro, Afrikas högsta berg, som bakgrund.

Den annorlunda kusten

Kenyas kust kan vara en kulinarisk himmel när det kommer till fisk- och skaldjursrätter. Efter måltiden kan du avnjuta en shake med färska frukter (prova passionsfrukt med banan och mango!) medan du kopplar av i en hängmatta och tittar på en idyllisk solnedgång över det djupblåa havet och den pärlvita stranden.

Besök ön Lamu, där tiden står still och bilar ännu inte är tillåtna. Åsnor är det vanligaste transportmedlet på de smala gatorna vilket skapar en unik och mysig atmosfär. Bo på ett av de lokala vandrarhemmen under din resa och leta upp en kapten i hamnen som är villig att ta med dig på hans "dhow". På denna lokalt konstruerade träbåt kan du fånga din egen lunch och njuta av vyn över ön medan du befinner dig ute på vattnet.

Kontakt