Nairobi

Skyskrapsvy över Nairobi
 

Resor till Nairobi - Skyskrapor och djurliv

Nairobi är en överraskande mångsidig stad som måste upplevas av resenärer som ska till Afrika. Här finns allt från skyskrapor och klubbar till ett rikt djurliv. I Nairobi kan du också anpassa dig till den kenyanska livsstilen och förbereda dig inför vidare resor i Kenya. Boka din resa till Nairobi hos KILROY travels!

Börja din resa i Nairobi

Då Nairobi praktiskt taget är beläget på ekvatorn, så kommer du att uppleva varmt och fuktigt klimat här. Men i och med att staden är belägt på nästan 2000 meters höjds så blir temperaturen aldrig högre än 25 grader. Detta gör staden till en perfekt plats att vara på, men kvällarna kan bli förvånansvärt kalla. Stadens varierade miljö och relativt välorganiserade stadskärna gör det till en perfekt plats att börja sin resa i Kenya eller till och med östra Afrika.

Djurliv

Bort från den livliga omgivningen av multikulturella byggnader, erbjuder staden en bred genre av djurbeskådningsaktiviteter. Den bästa av dem är Nairobis National Park. Den börjar i stort sett där staden slutar och befolkas av "the Big Nine", utom elefanter. Även fast man knappast kan kalla deras liv för vilt så är det fridlysta skogsområdet Ngong Road och hemmet för noshörning- och elefantungar värt ett besök. Du kan även överväga att arrangera en dagstur som ger dig en blick över Nairobis horisont från Ngong Bergen, som är belägna 25 kilometer från staden. Om man tittar åt det andra hållet så får man en fantastisk utsikt över utkanten av Rift Valley.

Historia och kultur

Är du intresserad av landets kolonitider? Ta en dag till att få en rundtur i staden. Besök bland annat Norfolk Hotel, Karen Blixen Museum (kommer du ihåg filmen Mitt Afrika?) och den Kenyanska National Museumet. Om du är mer intresserad av traditionell Kenyansk kultur, besök Bomas of Kenya som ger dig ett utmärkt tillfälle att bekanta dig med stamkulturen. Sätt dig ner och titta på de olika traditionella danserna som visas upp.

Andas in atmosfären utanför staden!

Om du blir trött på det stressiga livet i staden, ta en "matatu" till ett område som ligger precis utanför den häktigaste delen av Nairobi. Kenyanerna är generellt väldigt lugna människor och därför borde du ta dig till detta lokala samhälle och ta det lugnt och njuta, medan du beställer en "Nyama Choma". En halvtimme senare doppar du fint grillat getkött i salt och njuter av smaken av Nairobi! Tillsammans med Tusker-ölen kan du integrera med den engelsktalande lokalbefolkningen. Bli inte förvånad när de mer än gärna glatt utmanar dig i fotboll eller biljard.

Utforska Kenya

Nairobi är en utmärkt utgångspunkten för att resa runt i Kenya. Staden är perfekt utgångspunkt för safari- eller vandringsturer över Kilimanjaro eller Mount Kenya. Genom KILROY kan du boka många olika turer bara i Kenya eller med fler länder inkluderade tex  Kenya Wildlife Adventure, 9 dagar med start i Nairobi som täcker Samburu Game Reserve, Lake Nakuru och inte minst Masai Mara! Mer om upplevelser i Kenya kan du läsa här!

Kontakt