Madagaskar

Vattenfall, Madagaskar
 

Resor till Madagaskar - Noaks Ark på riktigt!

Det här är en expedition för dem som letar efter ett riktigt Noaks ark och avlägsna platser! Madagaskar är ett orört paradis med en stor variation av växter och djur och en otrolig regnskog! Det finns ingen annan plats i världen likt denna. Boka din resa till Madagaskar hos KILROY!

Ön

Madagaskar är ett orört paradis, rik på de mest udda djur och grönskande vegetation som blomstrar i regnskogen. Vem som helst skulle hålla med, det finns inget som kan jämföras med denna plats. Detta unika land är en ö beläget i Indiska Oceanen, på östra kusten om Afrika. Madagaskar består av 6 provinser: Antananarivo, Antsiranana, Fianarantsoa, Mahajanga, Toamasina, och Toliara. I den först nämnda är ligger huvudstaden med samma namn och det är även den största staden som tillhör Madagaskar. Här finns det mest grundläggande serviceutbud och vanliga butiker.

Befolkningen

Det är cirka 21.1 miljoner människor som lever på denna 4:e största ö i världen. Här odlas ris, kaffe och vanilj. Den lokala kulturen är fascinerande för att den består av så många olika kulturer, oftast är de mer åt asiatiska sättet att tänka än åt de afrikanska. Men de tror fortfarande på gammal magi och andar. Malagasy-folket som lever i bergsområdena har behållit den traditionella livsstilen med bland annat traditionella danser. 

Unikt växt och djurliv

Madagaskar är även hem till 5% av alla djur i världen. De flesta av dem går inte att hitta någon annanstans i världen, som till exempel Elefantfågeln. Floran och faunan på denna ö är unik med sina 10.000 olika växtarter. De flesta resenärer tar sig till den södra delen av ön där de finns vackra torra regnskogar medan de tropiska regnskogarna finns i öst. 

Ifaty

Vill du se valar, snorkla och dyka? Ta dig till Ifaty i juli - augusti, då valarna tar sig genom Moçambique-kanalen. Du kan även ha turen att se hajar då du dyker. Anakao är känt för att ha häftigt dykvatten och kan vara väl värt ett besök. Strandälskare hittar sina pärlor på norra delen av Ifaty.

Perfekta vandringsleder!

Park National de l'Isalo har perfekta vandringsleder! Här hittar du vattenfall och raviner så magiska att man knappt drömmer om dem! Börja vandra ifrån byn Ranohira. Det är väl värt att vandra lite bortom de mest populära vägarna för att se de allra bästa av denna fantastiska park. Passa även på att se La Maison d'Isalo som är ett eko-museum som även välkomnar barn! Här får du höra massa spännande och intressanta saker om öns rika biologiska mångfald och lokala kulturer. Parken National d'Andohahela och Parc National D'Ankarafantsika är även ett måste att se för naturälskare! 

Stränder, regnskog och camping

Området runt Locaro halvön, är täckt av fina stränder och regnskog och är en destination för dem som vill spendera några nätter campandes utomhus. 

Att ta sig runt

Du kan ta dig till denna ö med båt eller flyg. Ett flertal flygbolag flyger hit från Europa och Afrika, till exempel Johannesburg och Nairobi. Båt kan du ta ifrån östra kusten av Mauritius, Tamasina. Air Madagascar har ett flertal flygrutter inom landet. Du kan även ta dig fram med tåg och bussar som går från Toliara till Ifaty. 

När ska du resa hit?

Om du har planer på att vandra, är det bäst att resa under deras torrperiod som är ifrån april till oktober.

KILROYs tips!

Det är ett flertal olika lokala uppförelseregler på ön och resenärer bör respektera dessa till fullo, ett tips är att läsa igenom Lonely Planet innan ni åker dit! Skogsskövling är ett växande problem, detta kan vara bra att tänka på då du handlar träprodukter och souvenirer eller souvenirer gjorda av korall. 

En glimt av vad resan till Madagaskar kan ge 

 

Kontakt