Agadir

Rid på kameler i Agadir
 

Resor till Agadir - Marockos surfmecka

Agadir ligger i södra Marocko och är ett mycket populärt resmål som har ett varmt och behagligt klimat. Agadir erbjuder fantastiska stränder, perfekt att surfa på för både nybörjare och avancerade surfare och det finns flera surfskolor häromkring. Hitta billiga flyg till Agadir med KILROY travels!

Agadir ligger i det sydvästliga Marocko, är huvudstad i Souss-Massa-Dra-regionen och har knappt 700 000 invånare. Stadens varma decemberväder har gjort staden till ett populärt resmål för soltörstiga européer. Agadir ligger ut mot Atlantiska havet, och man förstår snabbt varför staden har blivit ett populärt ställe att hålla strandsemester på. Staden är en modern storstad, som påminner mycket om europeiska städer när det kommer till arkitektur och handelsliv.

Att göra i Agadir

I Agadir händer det mesta på stranden, oavsett om du vill sola, ta en surfkurs, simma eller äta på lokala restauranger. Om du vill komma bort all aktivitet på stranden kan du passa på att besöka museet Municipal du Patrimoine Amazigh. Här kan du lära dig mer om Berbernas historia och kultur. Eller vill du se gamla ruiner av ett gammalt fort, hittar du ett precis utanför staden uppe på en hög backe. Det är billigt att ta en taxi dit, och utsikten över staden är hela turen värd. Agadir har också en liten zoologisk trädgård som absolut är värd ett besök. Men som sagt, stranden är största attraktionen.

Shopping i Agadir

Agadir har inte de små marknaderna eller gatuförsäljarna som man ser i de andra marockanska städerna. Marché Centrale är ett större center fyllt av mindre butiker. De flesta butiker har fasta priser, vilket kan kännas ok om man nu är en av dem som aldrig har lärt sig att uppskatta prutning. 

Maten 

Agadir har massor av restauranger, och längs stranden är det mest en fråga om att kunna välja en bland de många. De flesta har allt det goda från det marockanska köket och generellt också till rimliga priser, även om restaurangerna vid stranden är lite dyrare än de andra. 

Kontakt