Casablanca

Shopping i storstaden Casablanca
 

Resor till Casablanca med KILROY

När du anländer till Casablanca kommer du att upptäcka en stad som speglar hela kontinenten. Som Marockos viktigaste finansiella stad är Casablanca toppmodernt som även bjuder på relevant kulturhistoria.

Marockos största stad

Det bor knappt 4 miljoner människor i Casablanca, som är den största staden i Marocko. Den är samtidigt landets ekonomiska huvudstad, och har allt det man förväntar av en modern storstad. Det är troligtvis landets mest liberala stad, men inte den mest charmerande. Den hektiska staden är dock värd ett besök.

Casablanca har ett rikt handelsliv, även om det inte är de charmerande marockanska marknaderna, man hittar här. Man kan dock fynda i några av de större centrer, som ligger utspridda i staden. Vädermässigt kan man besöka Casablanca hela året. Staden har ett ytterst stabilt klimat, men det rekommenderas att besöka staden under den europeiska vintern.

Vad man inte ska missa i Casablanca

Casablanca har inte det största utbudet av kulturella sevärdheter i jämförelse med andra större marockanska städer. Dock hör det till besöket att se Kong Hassan II-moskeen. Den blev färdigbyggd 1989 som en födelsedagspresent till Marockos tidigare kung, kung Hassan. Den har världens högsta minaret på cirka 210 meter.

Det erbjuds ett rikt urval av restauranger i alla prisklasser här. Hela det marockanska köket är representerat i staden, prova även Le Vieux Port-restaurangen, som har stadens bästa utsikt över fiskehamnen.

 

Kontakt