Namibia

Sanddyner, Namibia
 

Resor till Namibia - Spännande & vackert!

Är du på jakt efter naturupplevelser i ett av Afrikas vackraste länder så är det till Namibia du ska åka! Här finns ett fantastiskt spännande och rikt djurliv och en otroligt häftig natur!

Natur och kultur

I södra Afrika ligger Namibia, ett av kontinentens vackraste länder med en fantastisk spännande och häftig natur. Landet är ungefär dubbelt så stort som Sverige och med knappt två miljoner invånare finns här otroligt mycket naturupplevelser och djurliv!

Närmaste granne är Sydafrika, Botswana och Angola och längs med Namibias kust finns Namiböknen och i öster Kalahariöknen. Däremellan hittar vi landets historiska huvudstad Windhoek. Landet har stor tillgång på bland annat diamanter, koppar, silver och guld vilket legat till grund för olika erövringar genom historien. Namibia har till exempel varit en sydafrikansk och tysk koloni och det tyska ursprunget kommer du att märka när du är här. Även om engelska är det officiella språket kommer du att höra människor prata tyska, se tyska gatuskyltar och kanske även få smaka en tyskinspirerad måltid i någon av städerna Lüderitz eller Seakopmund!

Upplevelser

Vill du få ut det mesta av din resa? Då tycker vi att du ska kombinera naturupplevelser med kultur och traditionellt folkliv! Möt Himbafolket och Sanfolket och ta del av deras kultur så som de har levt i flera tusentals år. Åk på nattsafari i Namib-Naukluft och upplev en annorlunda sida av Namibia. Se gamla skeppsvrak och skelett från bland annat elefant och valar ut med fantastiska Skeleton Coast, där öknen når ända ner till strandkanten. Titta ut över de röda sanddynerna i Namiböknen, en av världens äldsta öknar, eller softa vid Cape Cross Bays härliga sandstrand. Är du intresserad av historia får du heller inte missa hällristningarna vid Twyfelfontein i Damaraland.

Fler aktiviteter

Andra spännande aktiviteter som finns att testa är till exempel att hoppa fallskärm, sand boarding, köra fyrhjuling, åka på båttur och utforska vattenlivet eller se den mäktiga Fish River Canyon, världens näst största ravin efter Grand Canyon i USA. Du kan också spana in vattenfallet Epupa Falls eller vandra runt på de enorma sanddynerna Sossusvlei!

Häftigt djurliv

Har du drömt om att någon gång få se lejon, elefant, noshörning, flodhäst, hyena, schakal, vildsvin eller gasell så har du kommit rätt!!! Gör ett besök i Etosha National Park som har en av världens bästa safariparker fullspäckad med spännande djurliv! I subtropiska Waterberg Plateau Park bland höga träd och gräsmarker kan du också se vit noshörning, afrikansk buffel, giraff, antilop, gepard eller leopard och utmed Namibias kust finns den sydafrikanska pälssälen att spana in!

Safari

Bästa sättet att kunna ta del av Namibias alla skatter är på en safari. Med en infrastruktur som ibland är obefentlig är det svårt att ta sig runt på egen hand. Underskatta heller inte den enorma kunskap som guiderna besitter. Du får åka runt på savannen med fantastiska vyer och på nära håll uppleva alla exotiska djur som dyker upp precis utanför bilen. Vill du ha tips och råd om att åka på safari i Namibia eller andra äventyrsturer eller andra aktiviteter kan KILROY hjälpa dig! 

Intressanta städer

Namibia har flera intressanta städer om du vill uppleva något mer än natur. I huvudstaden Windhoek kan du strosa runt bland historiska byggnader, affärer, köpcentrum och mysiga restauranger och barer tillsammans med ljudet, färgerna och tempot från en modern afrikansk stad. Inklämd mellan havet och öknen hittar du populära Seakopmund. Staden är landets näst största stad och har en kombination av gammalt och nytt av olika kulturer. Här samlas både turister och lokalbefolkning för att njuta av det svalare klimatet och den avspända atmosfären bland svajande palmer och välskötta parker. Fisk- och hamnstaden Walvis Bay och Sandwich Harbour med sin naturliga lagun och landets viktigaste våtmarksområde, är två andra intressanta ställen som är väl värda ett besök.  

Klimat

I Namibia råder till större delen ökenklimat vilket innebär att det är hett och torrt på många ställen. Då det inte regnar allt för ofta blir torrperioderna ibland väldigt lååånga och därför har Namibia också ont om vatten! Men de vackra vyerna är många. I söder hittar du ett helt annat klimat. Här finns skogar, våtmarker och frodig grönska och färgskiftningarna är enormt häftiga! Bästa tiden att besöka landet är under den torra vintern mellan april/maj- oktober/november, då är temperaturen som behagligast.

Kontakt