Windhoek

Namibiska parlamentet i Windhoek
 

Resor till Windhoek - Det moderna Namibia

När du reser till Namibia, måste du besöka huvudstaden Windhoek. Den är belägen i en vacker dal och är känt för sina varma källor. Idag är det en modern stad där du kan göra i stort sett vad som helst. Boka din resa till Windhoek hos KILROY travels!

Windhoek, Namibias största stad, är belägen på 1650 meters höjd i en vacker dal mellan Eros, Auasbergen och Khoma. Staden har cirka 230 000 invånare och namnet kommer ifrån Winter Hoek, som var namnet på den farm där den gamle ledaren Jonker Afrikaner var född under 1800 talet. För att vara en afrikansk stad är den väldigt ren och lite provinsiell, men den har en stor variation i sin population. Idag är Windhoek mest känd för sin fårskinnsexport och sina bryggerier. Här bryggs ett flertal olika ölsorter, bland annat "Windhoek". Staden är även en stor producent inom köttindustrin. 

Tyska influenser

Från 1884 till det första världskriget var Windhoek en tysk koloni. Influensen från det tyska språket och kulturen existerar fortfarande på många sätt.  Du kommer att se många gatunamn och restauranger som är tyska. De har även tyska bagerier, ölsorter och firar årligen med en tysk karneval. Ett litet mini- Tyskland skulle man nästan kunna säga.  

Gamla byggnader som tex Alte Feste, som är Namibias äldsta byggnad, och Christchurch är värda att se. I Alte Feste kan du hitta Windhoeks National Museum. Passa även på att besöka parlamentet "Tintenpalast". Från dess vackra trädgårdar kan man se fantastiska vyer över hela staden. 

Shopping i Windhoek

Det finns ett flertal gallerior och små shoppingcenter i centrala Windhoek. I dem kan du hitta i stort sett allt du behöver. Den mest kända shoppinggatan är Independence Avenue. Denna gata börjar i södra delen av staden och går hela vägen genom staden. Där kan du hitta många boutiquer och souvenirbutiker men även restauranger och caféer som du kan ta en välbehövd paus på mellan all shopping. Den största gallerian är "The Item Mall", men förutom den finns det några andra stora gallerior som tex Maerua Mall, i södra delen av staden på Jan Jonker Road. Du kan även hitta marknader i gallerian "Post Street". Priserna är generellt väldigt höga i dessa gallerior. Om du föredrar något billigare ska du ta dig till marknaden i Okahanja, som ligger cirka en timme norr om Windhoek. 

Nattliv

Om du letar efter hålligång måste vi säga att nattlivet i Windhoek är begränsat. Det finns ett flertal restauranger och det finns ett par barer, men du kommer inte att hitta många nattklubbar här. Om du vill ha en riktig fartfylld natt bör du ta dig till någon av de mindre städerna som ligger utanför de större städerna som tex Khomasdal Kata och Tura. Här finns ett vibrerande nattliv med flera barer och pubar! I Windhoek, är den mest populära underhållningen "Che N'Temba". Där kan du uppleva lokalkultur och dansa till traditionell musik.

Mat

Staden har ett stort utbud av restauranger och det finns något för alla. Däremot dominerar de tyska maträtterna. Det finns ett stort utbud av kötträtter och på kända snabbmatskedjor som McDonald's och KFC, serverar de även traditionella afrikanska maträtter! 

Boende

I Windhoek behöver du inte oroa dig för var du ska bo. Det finns ett flertal olika typer av boende, både i och runt om i staden. Det finns allt från backpacker hostels, bed & breakfasts till lyxhotel och lodger. Efter att Windhoek blev självständigt på 90-talet, exploderade turismen! Vi rekommenderar dig därför att boka boende i förtid. 

Ta sig runt i Windhoek

Från den internationella flygplatsen kan du ta en taxi eller hyra en bil. De flesta hotell och hostels ligger centralt belägna. Så när du väl är där finns allt inom gångavstånd! 

Ta sig hit

Den internationella flygplatsen ligger cirka 45 kilometer utanför staden. Boka flygbiljetter till Windhoek med hjälp av vår grymma flygbokningsmotor eller kontakta någon av våra reseexperter. Vi hjälper gärna till!

Kontakt