Seychellerna

På Seychellerna kan du dyka med sköldpaddor
 

Resor till Seychellerna - ett sagolikt paradis!

Drömmer du om långa kritvita sandstränder, massor av sol, turkosblått vatten och framför allt lugn och ro? Då är Seychellerna paradiset för dig! Skulle du av någon förmodan tröttna på att slappa kan du både surfa, dyka, snorkla och segla här!

I Indiska Oceanen, nordost om Madagaskar, hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Hit kommer man om man vill ta det lugnt och njuta av livet! Seychellerna består av 115 olika små öar med otroligt vacker fauna. Här kan du njuta av att se svajande kokospalmer, ta en tur in i djungel, kolla in mango- och bananträden och framför allt spana in alla exotiska djur och växtarter! De flesta öarna är obebodda och landet reglerar antalet turister. Kanske är det just därför som dess natur är så vacker och till större delen ännu oexploaterad.

Victoria

På den största ön, Mahé hittar du huvudstaden Victoria. Här bor större delen av befolkningen, som är otroligt vänlig. I staden finns en hamn och en marknad att besöka och på stranden Beau Vallon Bay, i Victoria, kan du ta ett svalkande dopp innan du utforskar resten av den paradislika ögruppen. I övrigt är det mest små byar snarare än städer som präglar Seychellerna.

Maten

Seychellerna har varit under flera olika styren genom historien. Det är bland annat därför som maten är så fantastisk och kryddad med influenser från hela världen. Här kan du njuta av smakupplevelser från det franska, engelska, afrikanska, kinesiska och indiska köket. Du får inte heller missa att njuta av den färska frukten och alla nyfångade läckerheter från havet! Den tidigare brittiska och franska kolonin blev självständig 1976, men engelska och franska är fortfarande det officiella språken ihop med kreol. Skulle du bli törstig måste du testa den lokala ölen Seybrew. Prova också den mörka takamaka-romen som är en lokal specialitet. Aktiviteter På Seychellerna gör man bäst i att bara njuta och ta det lugnt men för den som ändå vill hitta på aktiviteter finns underbara snorkel- och dykmöjligheter och även surfing! Självklart är också sol och bad en av de stora aktiviteterna, och det finns gott om sagolika stränder. Något av ett kännetecken för Seychellerna är "coco de mer"-palmerna med sina stora dubbelnötter som kan väga upp till 1500 kg! Åker du till ön Praslin har du goda chanser att hitta dessa i nationalparken Valle de Mai, som finns med på UNESCOs världsarvslista! När du är på Praslin får du inte heller missa stranden Anse Lazio, som är helt otroligt vacker! Några andra strand-måsten hittar du på östra delen av ön, till exempel stränderna Grand Anse och Petit Anse. Den marina nationalparken, St. Anne är också väl värd ett besök! Hit kommer du med båt från Mahé.

Transport

För att ta dig runt på de större öarna kan du till exempel hyra bil eller cykel. Ett annat tips är att promenera. Vill du däremot ta dig mellan öarna kan du åka på en segeltur, hyra en båt eller till och med flyga helikopter om reskassan tillåter.

När ska man åka?

Planera din resa i god tid då antalet turister regleras. Bästa tid att åka hit beror lite på vad det är du vill göra. Bortsett från oktober-februari, då det kan vara lite ostadigare väder, badar Seychellerna i sol och värme resten av året. Åker du hit för att dyka är bästa tiden mellan september- november eller mars- april. Är du istället ute efter att surfa är bästa tiden mellan maj - oktober.

Boende

Seychellerna anses som ett lite exklusivare resmål, då det än så länge inte är överexploaterat. Därför är också priserna relativt dyra. Boendet är ofta det som är dyrast, så ett lite billigare alternativ kan göra stor skillnad på resekassan. Hos oss på KILROY kan du boka prisvärda boenden, flyg, hyrbil och upplevelser!

Kontakt