Entebbe

Resor till Entebbe - äventyret börjar i Uganda!

Entebbe ligger strax utanför Ugandas huvudstad Kampala, och det är Entebbe som är utgångspunkten för resor i Uganda. Innan du börjar äventyret i denna del av Afrika finns det några platser i och runt Entebbe som är sevärda. Köp din resa till Entebbe hos KILROY.

En resa till Entebbe kan kombineras med en resa till den livliga huvudstaden Kampala, som är landets hub med tågförbindelser till Kenya och tågfärjan till Tanzania i Victoriasjön.

Uganda Wildlife Education Center

Bland attraktionerna i Entebbe finns Uganda Wildlife Education Center, där du kan se ett antal djur som återfinns på savannen i de centrala delarna av Afrika. Centret grundades 1952 som ett hem för unga djur som lämnats kvar i det vilda, och har under åren utvecklats till ett zoo. Idag är det ett hem för flera olika typer av djur, bland annat apor, lejon, buffel och fåglar.

Viktoriasjön 

Entebbe ligger precis intill den berömda Victoriasjön, Afrikas största sjö. Sjön fick sitt namn från den engelska officeren John Speke. Han var den första europé som 1858 ankom till sjön, och han döpte sjön efter den engelska drottningen vid den tidpunkten, drottning Victoria. Victoriasjön delas mellan Uganda, Tanzania och Kenya, och om du vill se mer av Afrika på ett spännande sätt kan du segla runt på Victoriasjön och på det sättet besöka flera platser i området.

Gorillor

Uganda är också känt för att anordna resor till de utrotningshotade bergsgorillorna i området. Det är något som många drömmer om, och inget som man kan anordna själv, då bara ett fåtal grupper per månad får tillåtelse att besöka dem och alltid med en guidad tur. Visst låter det magskt, läs mer om gorillasafari!

Kontakt