Indien

Ta en båttur på i Varanasi på floden Ganges i Indien
 

Resor till Indien - Ett galet land!

Att resa i Indien är verkligen ett riktigt äventyr som ger även den mest vana resenären "något att bita i". Detta jättelika land med över en miljard invånare är det näst mest folkrika landet i världen. Om du ger Indien lite tid kommer du att upptäcka ett fantastiskt land med ett enormt utbud av spännande resmål.

Att ta sig runt

Backpacking i Indien kräver tålamod och tid. Det finns ett utmärkt järnvägsnät som spänner över stora delar av kontinenten men det går inte alltid så fort. Priset på tågbiljetter varierar beroende på snabbheten på tåget, om du reser natt- eller dagtåg, vilken klass du har o.s.v. men generellt kan man säga att det är väldigt billigt. Tågen går dock inte alltid i tid och att beställa tågbiljetter är inte det enklaste. I Delhi har de ett specifikt turistkontor där turister ska beställa biljetter, men även där tar det tid och du får räkna med några timmar. Buss är oerhört billigt men bussarna är också ganska risiga och känns inte alltid helt säkra.

Att hyra bil med chaufför i Indien är ett ganska populärt och inte speciellt dyrt sätt att ta sig runt. Det passar jättebra för dig som inte har så gott om tid eller vill ha lite mer komfort och slippa de lokala bussarna och tågen. Indierna kör som galningar, ofta på fel sida av vägen och du delar ofta vägen med elefanter, kameler och kossor.

Motor-rikshan "Tuk Tuk" är ett typiskt indiskt transportmedel som bara måste testas. Det är lite vanligare än cykel-riksha och väldigt vanligt i mindre städer. Men återigen, glöm inte att alltid komma överens om priset innan!

Tips inför resan!

Du kommer att behöva visum till Indien som ska ordnas innan du åker. Kontakta ambassaden för mer hjälp och information. Det finns även möjlighet att ansöka om visum till Indien online, men var ute i god tid!

Vilken som är den bästa tiden att besöka Indien beror lite på var i Indien du ska resa. Eftersom landet är så stort varierar klimatet mycket. Indien har tre säsonger; den varma, den svala och den våta. Behagligast temperatur får du under den svala säsongen. Säsongsrekommendationer för resor till Indien: 

 • Sommartid är Indien fruktansvärt varmt då temperaturen kan vara 45 grader och uppåt. Ska du inte resa till bergsregionerna i norr är det inte dumt att undvika att resa mellan april - juni.
 • I juni/juli kommer monsunen svepandes över landet men det är fortfarande varmt. Monsunperioden är över i oktober.
 • I södra Indien är det varmt året om. Du kan med fördel resa hit under vintern då värmen är mer behaglig.
 • Från Delhi och norrut kan det bli ganska kallt under vintermånaderna så ska du resa här kan du gärna åka under en lite varmare period.
 • Om du har möjlighet att välja period och vill besöka både norr och söder, är troligtvis oktober-november ditt bästa val. 

Boende

KILROY kan rekommendera att bo på ganska billiga hostel eller hotell, men med västerländsk toalett och dusch på rummet. Boendet kostar mellan 50-150 kr per natt och då bor två till tre personer i samma rum. Vill du dock fly till ett lyxhotell så är det faktiskt ganska prisvärt i Indien. Annars kan man unna sig lite lyx över dagen och bada på ett lyxhotell och sedan bo på ett billigare hostel.

Mat & Dryck

Indien har mycket varierande kvalitet på maten. Sjuk blir man… Ofta går det över men det finns tyvärr ganska mycket magparasiter som man kan drabbas av. Kolla upp relevanta vaccinationer innan du reser. I Delhi finns McDonalds, Pizza Hut och andra snabbmatskedjor som kan vara skönt att fly till ibland.

Vad ska man se?

Taj Mahal i Agra är Indiens största turistattraktion och man kan nog ärligt säga att detta är det vackraste och mest fulländade byggnadsverk som finns. Men Indien har såklart mycket mer att erbjuda. Här är ett par tips:

 • De fantastiska maharajapalatsen runt om i Rajastan 
 • Den underbara grönskan längs floderna i Kerala Backwaters
 • Sikhernas heligaste plats, Gyllene Templet i Amritsar
 • Kamelmarknaden i den heliga staden Pushkar
 • Stränder i Goa och den kända hippie marknaden i Ajuna
 • Tibetansk kultur i Dharamsala (McLeod Ganj) där Dalai Lama lever i exil 
 • Varanasi och den heliga floden Ganges
 • Safaris i någon av Indiens nationalparker och spana efter bland annat vilda tigrar!

För att uppleva mesta möjliga rekommendera vi att du bokar en äventyrstur där du får med alla höjdpunkter och också nya vänner för livet från världens alla hörn! Sammantaget så är Indien ett galet land… Det händer ständigt saker som aldrig skulle hända i Sverige och man undrar ofta hur vi kan leva på samma planet. Bara att vara i Indien, mitt bland alla människor, dofter och ljud är en upplevelse som inte liknar något annat. Det går inte att komma till Indien utan att bli berörd!

Kontakt