Kolkata

Tvätt hängs upp, Kolkata
 

Resor till Calcutta - färgernas stad

Kolkata (fd Calcutta) är den näst största staden i Indien, andra efter Mumbai. Det är en hektisk stad, där gatorna är fulla av folk och tung trafik, precis som så många andra städer i Indien. Boka din resa till Kolkata hos KILROY travels.

Nästan varje kvadratmeter i den här staden används för något, och här bor mer än 13 miljoner människor, och en massa djur! Kolkata är en mycket viktig hamnstad tack vare sitt läge i Bengaliska bukten nära den stora floden Hugli. Inte långt härifrån, på andra sidan av Hugli ligger grannlandet Bangladesh. Samtidigt är Kolkata Indiens intellektuella och kulturella huvudstad med ett stort utbud av musik, teater, konst, musik och filmer. Det är i också i Kolkata flera indiska personligheter har fötts, bland andra Guro-filosof Ramakrishna och nobelpristagaren och poeten Rabindranath Tagore. Det är fortfarande en stad där fattigdomen är mycket synlig, som på många andra håll i Indien.

De vackra palatsen i Kolkata

När du reser till Kolkata du snart kommer att märka att staden är både långt utvecklad och mycket färgglad. Du hittar både speciella indiska hus, europeiska byggnader från kolonialtiden och muslimsk och hinduisk arkitektur sida vid sida. Varje kvarter har sin egen etniska karaktär. Om promenerar i Kolkata finner du stora skillnader i den atmosfär och det utbud av affärer som finns beroende på vilken del av staden du är i. I den norra delen av Kolkata finns vackra palats, magnifika butiker, guldsmeder och några av de äldsta basarerna, bland annat Macchubasar, där du kan köpa frukter från hela Sydostasien.

Kolkatas gröna parker

Letar du efter grönare omgivningar, ska du söka dig till mitten av Calcutta. Här finns ett 500 tunnland stort parkområde där människor utför olika typer av sport och fritidsaktiviteter.

Inte långt från parken i nordlig riktning finner du affärsdistriktet - även känt som "Den vita staden", eftersom det var här som de europeiska invandrarna brukade bo. I detta område finns flera banker och stora offentliga byggnader. Det är också här man hittar den berömda författarbyggnaden från 1780.

Kontakt