Mumbai (Bombay)

Taxitur genom Mumbai (Bombay)
 

Resor till Mumbai - Filmindustri och fattigdom

Mumbai, eller Bombay som staden också kallas, är som en vild indisk masala, het som eld för alla dina sinnen! Mumbai är en stad full av kontraster. Staden är kosmopolisk, levande och exotisk, samtidigt som den är hopplös av omfattande fattigdom. Här möter du Bollywood-rikedom varvat med tiggeri. Mumbai masala! Boka din resa till Mumbai med KILROY travels!

Mumbai är huvudstad i delstaten Maharashtra på Indiens västkust. Mingla med "Mumbai yuppies" på Leopold cafè eller Club Mondegar. Grönsaker med ris serveras på banan blad  för några dollar på lokala matställen. Du kan även njuta av en festmåltid som en sann maharaja på en av stadens finare restauranger. Du kan bli skådespelare för en dag i Bollywood - den största filmindustrin i världen som producerar mellan 500 - 600 filmer per år. Gå och shoppa på ändlöst många olika färggranna marknader. Spana in grottorna på Elephanta ön, eller titta på solnedgången och njut av det intensiva livet vid Chowpatty Beach. Dina möjligheter har ingen ände!

21 miljoner

Mumbai har 21 miljoner invånare och beräknas 2020 gå om Tokyo som idag klassas som världens mest folkrika stad. Det bästa sättet att utforska och ta del av Mumbais unika atmosfär är gående, då du ser hela staden. En ökänd mötesplats för affärsmän, finansfolk, tiggare, prostituerade och hippa ungdomar är Malabar Hill (Mumbais version av Berverly Hills), där de lever sida vid sida. Om du går några kvarter bort från Colaba, där de flesta backpackers bor, kommer du tillbaka 100 år i tiden. Du byter moderna caféer, restauranger och aircondition- shopping gallerior till enkla fruktmarknader, fattiga hyddor och öppna kloaker. Intrycket kommer du att minnas länge! Färgerna, dofterna, smakerna, trafiken, koaset och kontrasterna är överväldigande.

Boende

De billiga hotellen är belägna i hamnområdet Colaba, där priserna per natt börjar på 40-50$. Atmosfären är avslappnad och havsbrisen är uppfriskande.

Transport i Mumbai

Det lättaste sättet att ta sig runt i staden är med taxi. Be föraren sätta på taxametern eller kom överens om ett pris innan du går in i bilen. Röda dubbeldäckare går på de flesta gatorna i staden och de är även billiga!

Mat i Mumbai

I Mumbai får du smaka på det mesta från det indiska köket. Vi rekommenderar dig att pröva en av de lokala matställena där de har fantastisk mat billigt! Om du inte kan bestämma dig vad du ska äta, så smaka tali, som består av ris eller chapat, bönor, curry, chutney och gurka. Smaskens!

Nattliv

Enigma - Det flotta utestället i Mumbai! Leopold Cafè & Bar - En klassisker i Mumbai's nattliv där du kan hitta en blandning av backpackers, indiens medelklass och östafrikanska affärsmän. Club Mondegar - Fantastiska cocktails och öl!

Kostnadsläge

Indien är generellt billigt. Att äta ute kostar runt 5$ och en taxiresa på 3-4 km cirka 3$.

Kontakt