Gili öarna

Sköldpadda, Giliöarna
 

Resor till Giliöarna - Ett mecka för dykare

Njut av den avslappnade atmosfären på dessa oupptäckta öar! Glöm bort tiden och dyk i vattnet som omger Giliöarna. Boka din resa till Giliöarna hos KILROY travels!

De små Giliöarna ligger endast en båttur bort från Lombok och Bali. De har varit populära hos backpackers under lång tid, men har fortfarande en väldigt fridfull atmosfär. Öarna saknar bilar och motorcyklar, vilket gör att tempot är lugnt. Giliöarnas stränder är mycket bättre än på Bali och Lombok. Det är lätt att ta sig mellan dessa tropiska öar och det är billigt att bo i bungalows. Den perfeka platsen för solentusiaster och dykare!

Gili Air

Gili Air, ligger närmast Lombok och är mest befolkad av de tre öarna. De bästa stränderna ligger på den västra sidan. Strax utanför stranden hittar du en häftig dykplats. Där kan du se ett stort japansk vrak från andra världskriget, men du måste dyka djupt. Här finns det dessutom en bankomat strax efter färjelägret, till höger.

Gili Trawanga

Detta är den största av Giliöarna. Ön har utvecklats mycket de senaste åren och blivit mer turistvänlig och självklart kan du surfa här - till och med när det är högvatten. Gili Trawanga har ett stort utbud av barer och partyställen och det är en populär plats för budgetresande och party!

Vi vill dock varna för att dricka lokal sprit, under 2011 - 2012 har det skett ett antal fall av metanol förgiftning i Indonesien och framförallt på Bali, Lombok och Gili-öarna. Drick aldrig något som du inte vet vad det är och helst bara ur flaskor som du ser på när de öppnas. 

Gili Meno

Om du letar efter en lugn strand, så är Gili Meno perfekt som minst av de tre öarna. Utbudet av boenden är inte lika stort på denna ö, men det är färre människor och mindre krångel. Det finns ett fridlyst område för fåglar och perfekta stränder. De bästa stränderna ligger på västra sidan av ön. Njut av den tysta, lugna atmosfären.

Aktiviteter på Giliöarna

Giliöarna är dykarnas paradis! Det finns fantastiska dykmöjligheter vid alla öar. Korallrevet är otroligt vackert och det kristallklara vattnet briljerar med färggranna fiskar och sjödjur. Korallrevet erbjuder vackra undervattensvyer av manta ray och karettsköldpadda. Du har möjlighet att välja mellan flera olika PADI-licenserade dykföretag. För dig som inte dyker finns fantastiska snorkligsmöjligheter! Sätt på dig dina simfötter och ta dig till korallrevet som ligger strax utanför kusten. Du kan även hyra en kajak eller segelbåt med glasbotten. Djupfiske är bäst vid nordvästra sidan av Gili Trawangan.

Att ta sig runt

Använd dig av "Cidomos", som är en hästdragen vagn, hyr en cykel eller promenera runt. Det ser ut att vara nära mellan öarna, men ge dig inte på att simma det är betydligt längre än du tror. Många äventyrare har mist sina liv genom tappra försök. 

Att ta sig hit

Ta en båt från Lombok Bangsal, turen tar mindre än en timme eller hoppa på en snabbbåt direkt från Bali, som endast tar några timmar. Du kan även ta en dagstur från Lombok Senggigi. Dykföretagen i Lombok gör dykturer till platser strax utanför öarna.

Kontakt