Kambodja

Angkor Wat, Kambodja
 

Resor till Kambodja - Unikt och fridfullt

Kambodja uppfattas som en unik och fridfull destination för dem som redan rest till andra länder i Asien. Landet har en mörk bakgrund, men de kommer du inte att se i kambodjanernas ansikten. Kambodja har rik kultur, långa sandstränder, vacker natur och självklart unika Angkor Wat. Missa inte att resa genom Kambodja under din backpacking-resa i Asien! Boka din resa till Kambodja hos KILROY.

Phnom Penh

Huvudstaden Phnom Penh, är en stad med över en miljon invånare. Den växer fortfarande och infrastrukturen utvecklas fort, men du kan fortfarande märka av vissa spår från deras våldsamma historia. Dödsfälten i Choeung Ek, är ett av de monument som visar vad Kambodja tidigare har gått igenom. Det har byggts av Khmer Rouge, till minne av de människor som dog där år 1970. Du kan även hitta många tempel som är värda ett besök, exempelvis Ounalom, Wat Phnom och Wat Moha Montrei. Besök även Silverpagoden, en annan pompös symbol från Khmer-eran. Den är byggd i silver, diamant och kristall. Vid floden Mekong kan du hitta trevliga caféer i parisisk stil. Du kan ta dig över Tom Le Sap-floden till Siam Reap, det tar bara några timmar med båt.

Angkor Wat

Du måste besöka templen i Angkor Wat när du reser till Kambodja. De är belägna nära Siam Reap. Du kan känna av historien och händelserna som har utspelat sig där, när du vandrar omkring och beskådar templen. De byggdes under 1100-talet och var tänkt att bli huvudstaden i landet.

Stränder

Om du är en strandälskare, ska du ta dig till Sihanoukville. Ta dig dit med buss från Phnom Penh. De bästa stränderna ligger utanför staden, så hyr en moped för att ta dig dit! Du kan även ta dig till Sihanoukville från ön Koh Chang i Thailand. Om du önskar att isolera dig, ta dig till Bamboo Island. Det är ca en timmes båttur med fiskebåt. Det finns totalt runt 15 bungalows på ön, med väldigt enkla faciliteter: väggar, myggnät och en hängmatta ute på terrassen. Det finns inga bilar, elektricitet, butiker eller barer på ön, men inte heller några gatuförsäljare. Det som finns är en större bungalow som är öppen, där du kan köpa mat och öl. En extra bonus är de fantastiska solnedgångarna och den vackra natthimmlen, som är full av stjärnor.

Att ta sig runt

Den internationella flygplatsen ligger vid Phnom Penh. Om du har ett tight schema, kan du flyga till Siem Reap för att se templena. Annars föreslår vi att du tar bussen, men tänk på att de kan ta lång tid att ta sig runt då vägförhållandena är dåliga. Du kan även ta dig till Sihanoukville eller Sisophon via tåg från huvudstaden. Lokaltrafiken är bussar, motorcyklar eller riksha. Phnom Penh är lätt att ta sig till från Ho Chi Minh City eller Bangkok, men då måste du tänka på att ha flera resdagar.

Kontakt