Ankor Wat

Gryningen i Angkor Wat
 

Resor till Angkor Wat - platsen du alltid kommer att minnas

Känns det som du redan har sett allt och inget riktigt förvånar dig längre? Gör då en resa till Kambodja och Angkor Wat. Tempelområdet i staden finns med på UNESCO:s världsarvslista! Boka din resa till Angkor Wat hos KILROY travels!

Upplev den magiska staden

Påverkan från buddhismen och hinduismen syns i Angkor Wat, som är ett arkitektoriskt mästerverk från Khmer-eran. Det har blivit en symbol för landet och du kan även hitta det i deras flagga. Det byggdes under 1100-talet för att fungera som Kambodjas huvudstad. Här får du känslan av händelserna och historien som har utspelat sig i templens gränder.

Ta dig runt

Angkor Wat är beläget cirka 5 kilometer från Siam Reap, där du har möjlighet att bo. Ta några dagar för att verkligen hinna upptäcka staden och allt den har att erbjuda, området är nämligen väldigt stort. Ett hett tips är att hyra en egen tuk tuk-förare för en dag. På så vis kommer du runt på ett snabbt och smidigt vis och kan dessutom få en massa bra tips på sevärdheter och specifika tempel som är värda att besöka. En varm rekommendation är att åka till Angkor Wat vid gryningen. Det finns inga ord som kan beskriva känslan, då de fortfarande är mörkt och du ser tusentals andra turister vid templen som tålmodigt väntar på den magiska soluppgången!

Kontakt