Perhentian Islands

Perhentian Islands vackra stränder
 

Perhentianöarna – Ett paradis för backpackers

Om du vill uppleva något utöver det vanliga är ett besök till det tropiska paradiset Perhantian Island ett måste. Dyk i det kristallklara vattnet tillsammans med sköldpaddor, färgglada fiskar och till och med hajar. Häng på de vita sandstränderna och njut av en mysig brasa under den stjärnfyllda himlen!

Perhentianöarna består av två öar: Kecil (”den lilla") och Besar ("den stora"). Kecil är det självklara valet för backpackers medan Besar lockar mer par och nygifta då kvaliteten på boende är  högre och atmosfären är något mer avslappnad.

Båda öarna erbjuder jättefina sandstränder med turkost vatten och färgglada korallrev. Det marina djurlivet är rikt och här finns allt från sköldpaddor, vackra tropiska fiskar, clownfiskar (tänk på ”hitta Nemo”) maneter och små hajar. Vegetationen på båda öarna är hög och djungeln är tät. Här finns inga riktiga vägar utan det är gångvägar som gäller.

Vad finns det att göra?

På Perhentian öarna handlar det mesta om olika vattenaktiviteter. Dykskolor finns överallt och är anpassade för alla. Här finns allt för både nybörjare - de som är ute efter ett dykcert, och för de mer erfarna som är redo att hoppa ner i det blå. De mest populära dykspotsen är The Pinnacle, The Sugar Wreck, och Redang Island.

Om du tycker att dykning är för avancerat och kostar skjortan kan du alltid bege dig ut på en snorkeltur. Detta är ett perfekt tillfället att utforska det marina livet på nära håll! Och som tur är så är sikten oftast mycket god!

Snorkling i Perhentian Islands

Du kan även hyra en kajak och paddla ut till en lite mer öde strand. En perfekt utflykt! Om du är ute efter aktiviteter som inte inkluderar vatten rekommenderas en djungeltur där chansen att få se stora ödlor, spindlar och apor är mycket stor. Vattentaxis är också ett alternativ om du vill utforska vad som finns runt omkring öarna, men naturligtvis kan du bara ligga på stranden och inte göra någonting alls om du så önskar!

När mörkret börjar falla samlas de flesta på stranden för att avnjuta den dagliga eldshowen som inleder ännu en stor strandfest på Perehentianöarna.

Bonus-tips: Om du bor på Kecil - den lilla ön - se till gå på utomhusbio rakt under stjärnorna på Ombak Resort mellan Long Beach och Coral Bay. Sitt bekvämt i sanden eller i en solstol, njut av fantastisk god mat, och lyssna på vågorna. En upplevelse som inte får missas!

Att ta sig hit

Perhentianöarna nås lättast med båt från Kuala Besut. Lättaste sättet att ta sig till Kuala Besut är att ta nattbussen från Kuala Lumpur. Du kan även flyga, ta tåget eller bussen till antingen Kuala Terengganu eller Kota Bharu. Härifrån tar du sedan en taxi eller en minibuss till Kuala Besut. Själva båtturen till Perhentian öarna tar ungefär 40 minuter beroende båtens storlek.

Tips och råd

Den bästa tiden att besöka Perhantianöarna är mellan april och september, då är vädret fortfarande varmt och nederbörden är begränsad. Under denna period är den genomsnittliga dagstemperaturen lite under 30-sträcket. Undvik regnperioden mellan oktober och mars då öarna är mer eller mindre stängda för turister.

Glöm inte följande: 

  • Var noga med att kontrollera vilka vaccinationer som krävs när du reser till Perhantianöarna
  • Använd solskyddsfaktor då solen är mycket starkare än vad vi är vana vid
  • Ta med kontanter eftersom det inte finns några bankomater på någon av öarna och bara få ställen tar kreditkort
  • Många vandrarhem och hotell tar inte emot bokningar i förväg varför det lönar sig att ta en tidig bår ut till Perhentian Islands

 

Planera din resa Perhentian Islands

Vi kan hjälpa dig att hitta den bäst lämpade avgång till bästa pris. Behöver du hjälp och tips på vad du kan se och göra? Fråga oss! 

Kontakt