Malaysia

Malaysien bjuder på många vackra öar
 

Resor till Malaysia - fullt av upplevelser

Du kommer att bli överraskad av Malaysias kontraster och dess vänliga befolkning. Tillbringa en dag bland skinande, moderna skyskrapor, avnjut en hemlagad traditionell måltid i en liten by i närheten, besök någon av Malaysias många öar och utforska en fantastisk natur med ett rikt djurliv. Anledningarna till att besöka Malaysia är många!

Malaysia är en av Asiens länder som har mest liknelser med västvärlden, både när det kommer till språk och livsstil. Majoriteten av lokalbefolkningen är ganska duktiga på engelska, speciellt om man jämför med grannländerna - troligtvis ett resultat av att Malaysia var styrt av England fram till 1957. Men även om landet har en förkärlek till västerländsk livsstil har de behållt sina egna utmärkande kännetecken. En sak som du inte kan missa är den lokala kokkonsten, speciellt Malay Chicken Satay - kryddig kyckling på BBQ-spett serveras med söt jordnötssås.

Här finns mycket och varierat att uppleva. Själva huvudstaden Kuala Lumpur, de sköna öarna på båda sidor om fastlandet och inte minst den delen av Malaysia som ligger på Borneo! 

Huvudstaden Kuala Lumpur 

Huvudstaden Kuala Lumpur ser ut som en modern och upptagen metropol med nästan 7 miljoner invånare. Kuala Lumpur, även kallad KL, betyder ”lerig flodmynning”. Majoriteten av invånanrna är kineser vilket är olikt resten av landet där de allra flesta etniska grupper består av malaysier. Staden blir alltmer populär bland unga resande och den erbjuder en stor variation med spännande kultur, attraktioner och platser. Du kommer att hitta många fina gamla tempel, exotiska marknader och historiska museum. Det är också en perfekt stad att bo lyxigt för ett par nätter - KL har nämligen världens billigaste 5-stjärniga hotell! I området som kallas den gyllene triangeln kan du hitta de lyxigaste hotellen, nattklubbar och shoppingcentrum och även Twin Towers. 

Rundturer och aktiviteter i Malaysia

KILROY kan erbjuda en del spännande turer och aktiviteter under din vistelse i Malaysia. Vänligen läs mer om de olika turerna äventyrsresor och turer i små grupper i Malaysia. Du kan även ta en titt på våra dagsutflykter och sightseeing i Malaysia

Borneo

Ett besök till Borneo och den malajanska delstaten Sabah är ett måste för alla som reser till Malaysia. Borneo, som är världens tredje största ö, lockar med bland annat klättring och vandring på Mount Kinabalu (sydostasiens högsta berg), dykning i Sipadan (ett av världens bästa dykspots) samt ett fantastiskt rikt djurliv.

Perhentian Islands

Perhentian Islands består av två öar, båda med milslånga stränder, kristallklart vatten och underbara korallrev som väntar på att bli utforskade. Om du föredrar att slappa i en fantastisk miljö eller att åka på ett häftigt äventyr så borde du packa badkläderna genast och resa hit.

Missa inte Perhentian Islands i Malaysia

 

Förutom häftiga vattensporter finns även fantastiska vandringsleder genom djungeln som erbjuder ett unikt och färgsprakande djurliv. Hoppa på en buss från KL till Kuala Besut och byt sedan till båt som tar dig ut till någon av öarna. Båtresan tar ungefär 30 minuter och kostar ca 60RM per person T/R. Om du föredrar att flyga kan du åka till Kuala Terengganu eller Kota Bharu och därifrån ta en buss eller en taxi ner till piren i Kuala Besut. Detta tar ungefär 1-1½ timme.

Penang

Penang är en ö som ligger nordväst om fastlandet, ganska nära den Thailändska gränsen. Ön erbjuder täta djungler, mysiga farmer och små fiskestäder. Georgetown är Penangs centrum och det är hit som de flesta turister åker. Här bör du vara förberedd på att möta hjordar av engelsmän med sina bleka ben och sina tubsockor instoppade i remsandaler. Väl i Penang får du inte missa att ta linbanan upp till Penang Hill, ett berg med en fantastisk utsikt över hela ön. Härifrån kan du bland annat se sydöstra Asiens längsta bro. Passa även på att avnjuta en lunch eller middag på någon av restaurangerna som finns här på toppen, för att sedan ta en tur till Kek Lok Si, landets största buddisttempel - absolut värt ett besök! Från templet har du en fantastisk utsikt över hela Georgetown och inuti själva templet finns en liten sjö med sköldpaddor som du kan mata. Se alla äventyr och aktiviteter i Penang.

Att ta sig runt

Bussnätverket i Malaysia fungerar mycket bra och priserna är okej. De flesta av KLs bussar är i bra skick och har luftkonditionering. I mindre städer är bussarna fortfarande bra men de flesta har inte AC. De flesta taxibilarna i de större städerna kör på taxameter medan man i mindre städer alltid ska förhandla fram ett pris innan färden startar. Tågen är effektiva och tågnätet är välutbyggt vilket underlättar resandet till landets alla hörn, men även till de närliggande länderna Thailand och Singapore

Klimat

Malaysia har tropiskt klimat som inte ändras så mycket under året. Temperaturen är konstant mellan 20-30 grader. Om du är en strandälskare bör du undvika östkusten från november till januari och västkusten från september till december då det är regnperiod.

Prisnivå

Om du reser med låg budget och väljer billigt boende, lokala transportmedel och små lokala restauranger kan du leva på ungefär 20-25 USD per dag. Väljer du istället bekvämare inkvartering, taxiresor och medelklass-restauranger hamnar du på ungefär 60-65 USD per dag.

Shoppingen är generellt ganska billig och på de stora centrumen kan du handla kända märken (oftast äkta) och elektronik för hyggliga priser. Den bästa shoppingen är hur som helst på de lokala marknaderna. Ta på dig prutarbyxorna och häng med!

Kontakt