Maldiverna

Dykare, Maldiverna
 

Resor till Maldiverna - ett äkta paradis!

Maldiverna är oemotståndligt med sina vita silkeslena stränder, turkosblåa laguner, färgstarka marina liv och mängder av kokospalmer. Med mycket lite nederbörd och en temperatur på ca 30°C året runt, är Maldiverna som en dröm. Smakrikt kök, vänlig personal och mycket avkoppling, gör att landet är värt minst ett besök någon gång i livet. Boka din resa till Maldiverna hos KILROY travels.

Maldiverna är ett land som består av 26 atoller i ett område av 1192 öar, varav bara 200 är bebodda. Det är det minsta asiatiskt landet och den minsta islamiska nationen som finns i Indiska oceanen. Det sägs att Maldiverna har de vackraste tropiska öarna i världen, vilket stämmer väl överens med vad de flesta av besökarna anser. Det finns omkring 300 000 invånare på Maldiverna, mer än 70 000 av dem är utländska anställda som arbetar inom turistnäringen och cirka 33 000 är illegala invandrare. Turismen som en industri, kom till Maldiverna 1972 och växer snabbt trots att den är reglerad av regeringen.

Maldiviska köket

Idag är turismen den huvudsakliga inkomstkällan, men den traditionella fiskerinäringen är fortfarande en av de vanligaste inkomstkällan för invånarna. Öarna som är verksamma inom turistnäring är separerade från dem som invånarna lever på. På kvällen brukar det arrangeras shower på turistöarna. Njut av bra dykning, snorkling och den lokala maten, som är helt utsökt. Fisk, främst tonfisk, är den mest framträdande komponenten i det maldiviska köket. Arabiska, indiska och orientaliska kryddor har gett sin smak till de lokala rätterna.

Maledives Male Boats 1280X720
Malé

Malé är huvudstad i Maldiverna och är en av världens minsta huvudstäder. Cirka 75 000 invånare bor i höghus och går på asfalterade vägar. Du kan besöka den gamla basarens område eller Malés fiskmarknad, där man kan se de lokala fiskebåtarna "dhonis". I norra delen av hamnen finns en lokal marknad full av små bås med lokala råvaror främst från atollerna. Beundra den 400-åriga Fredagsmoskén, även kallad Huskuru Miskiiy. Se det Islamska Centret, som med sin gyllene kupol dominerar Malés silhuett. Moskén är stor nog för 5000 personer och har ett islamsk bibliotek, konferensrum, klassrum och kontor. Mulee-Aage är ett hundra år gammalt slott som byggdes av sultan Mohamed Shamsuddeen III, precis framför Fredagsmoskén och bredvid Nationalmuseet.

maldives-shore.jpg
Vädret

Vädret på Maldiverna är varmt, fuktigt och soligt året runt. Medeltemperaturen ligger runt 29-32 grader. April är den varmaste månaden och december den kallaste. Februari och januari är de torraste. Monsunen påverkar nederbörden från maj till september. Den bästa tiden att besöka Maldiverna är mellan december och april, när himlen är klar och fuktigheten som lägst.

Maldives -ocean -cottages -1280x 720
KILROYs restips

Maldiverna är ett muslimskt land med allmänna helgdagar på fredagar och lördagar, då vissa butiker är stängda. Eftersom öarna är turistorter, är priserna mycket höga. Kulturella attraktioner är begränsade. Maldiverna är ett land för dig som bara vill koppla av! På turistöarna finns inga regleringar från den lokala kulturen, här kan du  njuta av ett glas vin på en restaurang eller vara lättklädd. Om du besöker andra bebodda öar, måste du tänka på din klädsel. Speciellt kvinnor förväntas inte visa för mycket bar hud. 

Maldiverna är det lägsta landet i världen, och ett av de som skulle försvinna om havsnivån steg för mycket. President Mohamed Nasheed har meddelat det är möjligt att de kommer köpa mark från Indien, Sri Lanka och Australien med turismgenererade pengar för att rädda de vackra öarna. Du måste betala ytterligare 10 dollar när du lämnar landet som en turistavgift. Maldiverna planerar att bli koldioxidneutrala med endast sol-och vindkraft inom ett decennium.


Kontakt