Male

Male seen from above is truly an impressive sight
 

Resor till Male - En stad i havet

Maldiverna är en underbar plats och huvudstaden Male är inget undantag. Male är bokstavligt talat en stad i havet och stadskärnan sträcker sig längs med hela ön. Det kanske inte låter så charmigt – men det lovar vi att det är. Upplev de färgsprakande marknaderna eller utforska de små, mysiga gatorna. Om du är sugen på att dyka eller segla i Maldiverna har vi ett fantastiskt urval av äventyr som alla startar i Male.

Maldivernas internationella flygplats ligger på en egen ö. Härifrån kan du segla både till Male eller någon annan av Maldivernas tropiska öar. Vi garanterar att du kommer att bli imponerad över antalet byggnader på denna relativt lilla ö. Det är omkring 100 000 personer som bor i Male och de islamiska influenserna har satt sin prägel på staden, som till exempel med den stora vackra moskén som du verkligen bör stanna till och beundra under din vistelse.

Dykning i Male

Det kristallklara vattnet gör Maldiverna till ett paradis för de som älskar att dyka och upptäcka de färgsprakande upplevelserna under vattenytan. Det som skiljer Male från andra dykningsdestinationer är det fantastiskt rika marina livet. På grund av strikta fiskeregler för att uppnå hållbart fiske är ekosystemen fulla av liv med friska korallrev och färgglada fiskar. 

KILROY erbjuder unik dykning i Maldiverna som alla som alla börjar i Male. Oavsett om du är nybörjare eller redan har börjat fylla din dyklogg, kan vi garantera fantastisk dykning med professionella instruktörer. Läs mer om dykning i Maldiverna

Hamnen i Male, med den vackra guldtaket av stadens moské

Segling i Male

Det finns massor att utforska på Maldivernas tropiska öar, så varför inte båtluffa på det turkosa havet och upptäcka flera utav öarna under samma resa? Åk på ett spännande äventyr tillsammans med andra och upplev det bästa Maldiverna har att erbjuda. Under resan kommer du inte bara att komma nära dina resekompisar och lokalbefolkningen på öarna, utan också uppleva det tropiska paradiset som existerar både ovan och under havsytan.  

Våra reseexperter hjälper dig att hitta ditt seglaräventyr och ger dig de bästa tipsen och informationen inför upplevelsen.

Dykning bland Maldivernas färgglada fiskar

Uppleva Male

Innan du ger dig av för dina seglings- och dykäventyr är det inte helt fel att spendera några dagar till att utforska Male. Besök den gamla basaren där du kan köpa allt från kläder och skor till kryddor och lokala souvenirer, eller besök fiskmarknaden och se när fiskebåtarna tar in dagens fångst.
Du kan också beundra den vackra moskén utifrån som finns här och kan ta upp till 5 000 personer. Utöver detta kan du spendera dagar på stranden med sol, exotiska drinkar och snorkling.

Moskén i Male, Maldiverna

När är det bäst att resa till Male?

Om din resa till Male är för att dyka och segla passar det bäst mellan december och april då det är soligt och nästintill inget regn. Under resten av året är det hög fuktighet och det kan regna mycket. Temperaturen ligger omkring 30 grader året runt, så du behöver inte packa med tjocktröjan!

Kontakt