Koh Phi Phi

Koh Phi Phi bjuder på magiska vyer
 

Resor till Koh Phi Phi - tropiskt paradis

På Koh Phi Phi, eller Phi Phi Islands på engelska hittar du vackra palmer, förtrollande stränder och allt du förknippar med ett tropiskt paradis. Öarna besöks flitigt, särskilt av backpackers. Res till Koh Phi Phi med KILROY travels!

Öarna Don och Leh

Tusentals turister reser varje år till Koh Phi Phi för att njuta av denna paradisliknande plats. Om 33 grader plus, vita sandstränder och romantiska bungalowshyddor är i din smak, är detta platsen för dig. Koh Phi Phi består huvudsakligen av två öar: Koh Phi Phi Don, som är bebodd, och den mindre ön Koh Phi Phi Leh som i princip är obebodd, men fortfarande en stor turistmagnet, då filmen "The Beach" med Leonardo DiCaprio spelades in här. Filmen handlar om en grupp unga livsnjutare som hittar det perfekta paradiset med fantastiska stränder och alldeles klart vatten. Många båtar åker till Phi Phi Leh varje dag. Ett bra tips är att gå upp tidigt, hyra en lång svans båt och utforska denna vackra ö innan det blir trångt under dagen. 

Tsunamin 2004

Koh Phi Phi Don ödelades av tsunamin i december 2004, och tusentals människor miste livet. Trots att det var många år sedan kan man ännu spår efter den förfärliga ödeläggelsen kan man se spår från den fruktansvärda naturkatastrof ön utsattes för under 2004 från utkikspunkten.

Äventyr och aktiviteter på Koh Phi Phi

Om du är äventyrlig av dig finns det många anledningar att åka hit! Här hittar du bra klättring och dykning; välj bland yogakuser, hyr kajaker, lär dig kitesurfa, testa djuphavsfiske eller ta en segeltur runt öarna. Tycker man om djur ska man besöka Monkey Beach - kom ihåg bananer! 

Är man mer för fester finns det ett livligt nattliv med många klubbar och barer.

Mat och dryck på Koh Phi Phi

Phi Phi Don har ett brett utbud av restauranger. Missa inte chansen att prova alla de läckra lokala rätter, och särskilt utmärkta skaldjur. I övrigt märker man att Koh Phi Phi är präglat av turisterna och det märks på utbudet av restauranger. Du kan i princip äta mat från en ny kontinent varje dag, men missa inte den äkta thaimaten - det är här den är som bäst!

Shopping i Phi Phi-öarna

Du hittar ganska mycket shopping här men eftersom allt måste transporteras från fastlandet också kostar det mesta mer än andra platser i Thailand. Du kan också hitta några typiska souvenirer osv, men vi rekommenderar att eventuellt köpa denna någon annanstans i landet. Enstaka affärer säljer dock lokalt producerade saker.

Klimatet på Phi Phi-öarna

Klimatet på Koh Phi Phi är tropiskt med en medeltemperatur dagtid på ca 33 grader och hög luftfuktighet. Mest regn kommer det mellan maj och oktober under sommarmonsunen.

Kontakt