Thailand

Vanligaste färdmedlet bland öarna i Thailand är Longtailbåt
 

Resor till Thailand - landet som har allt!

Utforska Thailands vita sandstränder, tempel och matkultur. Thailand har blivit som ett andra hem för många svenskar. Detta tack vare det härliga klimatet, det vänliga folket och lättheten att ta sig runt. Lägg sedan till att maten är fantastisk, det är väldigt billigt och det finns massor att se och göra! Boka din resa till Thailand hos KILROY travels!

Thailand har det mesta. Vackra vita sandstränder, sol och bad, härligt tropiskt klimat, korallrev, regnskog, tempel, kultur, god mat och vänligt folk (Thailand - Leendenas land). Framförallt så är det väldigt billigt att leva & shoppa. 

Norra Thailand

I norr finns bergen och bergsfolket. Här lever man på många ställen som om tiden har stått still och vi rekommenderar alla som reser i Thailand att ta en tur till Chiang Mai och delta i en trekking under några dagar - mycket prisvärt, intressant och vackert! 

Stränder

Stränder finns det gott om i Thailand, men de har exploaterats i rasande fart de senaste åren och de öar och stränder som tidigare varit rätt öde, kan ha förändrats en hel del på bara några år. Många flyger direkt till Phuket och då är det nära till ett stort utbud av stränder både i östra och västra Thailand. Men det går också bra att flyga in till Bangkok och ta sig vidare ner med buss genom landet. 

Öarna

Thailand har mycket små och stora öar. Om du reser in till Bangkok kan du lätt ta dig med flyg eller buss till de östra öarna. Koh Chang, Koh Maak eller Koh Kood. Till Koh Chang finns en bilfärja. Till de andra åka man vidare med båt från Trat eller från Koh Chang.

Shopping & Mat

Thailand är också känt för sin shopping och såklart för den goda maten. Shopping och marknader finns att tillgå i princip överallt, när som helst på dygnet! Det är pruta som gäller, men gör det med ett leende. Den thailändska maten är redan populär i Sverige, men ännu godare i Thailand! Den kan skilja sig åt mellan de olika delarna av Thailand, men klassiker som Pad Thai, Paneng Curry och Red Curry finns att få i princip överallt. Maten är också väldigt billig. Om du köper från ett gatustånd kan det röra sig om några tior för en middag! Nu finns också matkurser på många orter - läs mer om det! 

Dykning

Thailand har fortfarande en hel del ställen med bra dykning, och har du inte något dykcertifikat så kan det vara mycket prisvärt att ta det här. Alla instruktörer pratar engelska och det finns även svenska instruktörer på många orter.

Tsunamin

Thailand och Sverige fick ännu starkare band efter den svåra tsunamin år 2004, där många thailändare och svenskar omkom. Thailand har återuppbyggts snabbt och på många ställen syns inga spår av tsunamin, men för många så bär platser som Kao Lak på många smärtsamma och fina minnen. Nu finns ett utarbetat varningssystem för tsunami och det är inte troligt att det skulle kunna hända samma sak igen. 

Ecpat

Den som reser länge i Thailand kan inte undvika att se vita män som umgås med thailändska unga flickor. Om du ser något misstänkt som inte känns ok, så ska du rapportera detta - läs mer på ecpats sida om hur du gör detta!

Thailand är ett land att besöka om och om igen! Fråga gärna våra duktiga resesäljare om råd, de flesta av oss har varit där minst en gång...

Kontakt