Vietnam

Marknad i Vietnam
 

Resor till Vietnam - exotisk mångfald

Upplev frodiga gröna risfält, spektakulära berg och otroliga stränder, njut av det franskinspirerade asiatiska köket eller lär dig mer av landets starka historia. Vietnam har allt: fantastiska stränder, spännande kultur och unik natur. Hos KILROY hittar du billiga resor till Vietnam!

När du reser i Vietnam finns det en sak som gång på gång förvånar, mångfalden hos den Vietnamesiska befolkningen. Från Flower Hmong minioriteten i norr som lever som för flera hundra år sedan, till de välutbildade affärskvinnorna i Saigon (numera Ho Chi Minh City). När du reser i Vietnam kommer du att upptäcka att varje ny stad har helt nya människor - de har nytt utseende, äter, klär sig, pratar och ler annorlunda - och varje ställe har sin egen charm. Men trots att den Vietnamesiska befolkningen har haft mer förändring i sina liv under de senaste fem åren, än vi har haft de senaste 50 åren, så kommer du hitta en vilja att förändra och ett hopp om en bättre framtid!

Maten i Vietnam

Vietnamesisk mat är superb! Föreställ dig det bästa från öst med inslag av fransk mat. Den billigare delen av Vietnam har bra mat och du kommer att upptäcka att till och med riset smakar annorlunda och bättre - de är experter! Även om den gyllene regeln "Skala den, laga den eller glöm den" alltid bör gälla, rapporterar resenärer att den Vietnamesiska maten är relativt säker för besökare. Den kanske mest kända Vietnamesiska maträtten är Pho Bo, nudelsoppa med biff. Den serveras som frukost i små outlets med bara en rätt på menyn. Det smakar gott och är billigt. Var medveten om att i Vietnam äter man allt! På lokala restauranger kan du bli serverad mage eller grisfötter - vilket är ofarligt, ibland väldigt gott och väl värt ett smakprov. Hur som helst rekommenderar vi att inte besöka de restauranger som har utrotningshotade vilddjur på menyn, då du inte vill bidra till att det förvärras och det finns redan många utrotningshotade arter i Vietnam.

Resa till Vietnam

Vietnam är ett rekommenderat resmål från 14 dagar upp till 2 månader eller som en del av en större resa i Asien och världen. Vi råder dig att flyga in i Ho Chi Minh City (Saigon) och ut från Hanoi eller tvärt om och här kan våra flexibla biljetter sänka priset rejält.  

Ta sig runt

Allmäna transportmedel i Vietnam är omfattande och du kan ta dig nästan vart som helst. På grund av den snabba utvecklingen i Vietnam är vägsäkerheten ett problem och för de vanliga rutterna norr/söder rekommenderar vi att du tar tåget, vilket också är ett fantastiskt sätt ett se landet. De allmänna bussarna finns ofta tillgängliga för alla möjliga utflykter men de låga priserna på taxis brukar vara värda pengarna (använd allmänna taxis från större företag - de använder taxameter eller dagspris). Motorcykelåkning i Vietnam är enbart för de erfarna (åk dit och spana in trafiken innan du bestämmer dig). Du kan hyra utländska motorcyklar i Hanoi och Saigon. På mindre ställen kan du fortfarande hyra "the solid Russian license produced Minsk's" motorcyklar. Inrikesflyg är billigt och säkert - Vietnam airlines har en av de mest moderna flottorna i världen mellan Saigon och Hanoi.

Det kommer aldrig att bli försent - men Vietnam utvecklas i en extrem fart och det kanske inte blir samma sak om du reser dit om fem år.

Kontakt