Hanoi

Landsbygden i Hanoi
 

Resor till Hanoi - bästa storstadsmixen!

Hanoi är en livlig stad och älskad av backpackers på grund av den härliga stämningen som finns i staden. Boka din resa till Hanoi hos KILROY travels!

I Hanoi hittar du esplanader omgivna av stora träd, små intima gator, låga byggnader och många öppna ytor med parker och sjöar. Utöver detta finns Hanois aktiva handelsliv, bra kaffe, fantastisk gatumat och många pagoder, kyrkor och tempel. En fantastisk mix. 

Förr reste alla runt med cykel, nu är det vesporna som gäller. Och se upp, det går snabbt och du har ingen förtur som gångtrafikant.

Mat

Vietnamn har ett fantastiskt kök och om du kan så be om råd från vietnameser om vart du ska gå. Är ni flera så beställ in ett gäng olika rätter att dela på så får ni massor av olika smakupplevelser. Det är också väldigt billigt så du har råd att kosta på dig lite extra.

Vad bör man se?

Det allra viktigaste att uppleva i Hanoi är alla in-betweens. Sitta på trottoaren, äta Pho Bo (nudelsoppa) och bara titta på allt runtomkring, kaos och harmoni på samma gång. Ta en promenad runt det gamla centrumet, antingen till den moderna och "trendiga" västsidan av Hoan Kiem eller till de mer aktiva men ändå autentiska delarna i nord och nordväst, där majoriteten av besökarna är vietnameser. Då får du en bra överblick över hur Vietnam ser ut idag. Det finns många tempel, pagoder och marknader att besöka i och runtom Hanoi, men vi rekommenderar även att du besöker andra platser, till exempel den närliggande staden Bat Trang där du kan se hur keramik tillverkas.

Hanois omgivning

Vi rekommenderar en resa till norra Vietnam eller till Halong Bay. Ska du istället söderut kan du besöka Tam Coc som är beläget cirka 100 km söder om Hanoi. Tam Coc är känt som "Halong Bay på land" och även här kan du uppleva kalkstensformningar på cykel eller via en båttur i de smala floderna.

Kontakt