Costa Rica

Du kommer att bli blöt under en forsränningstur i Costa Rica, men det är kul!
 

Resor till Costa Rica - allt på samma ställe!

Costa Rica är perfekt för dig som är ute efter en plats där du kan kombinera din semester med vackra stränder, surfing, djungeläventyr och shopping. Boka din resa till Costa Rica med KILROY!

San Jose

Om du är ute efter surf- och skatekläder är San José den perfekta shoppingplatsen! Här hittar du märken som Volcom/DC/Oneill i var och varannan butik, och det är billigt!!! Staden är uppdelad i flera zoner. Men se till att du håller dig till de säkra delarna, "Zona 1 - 9". Från San José tar det 2 timmar med buss till stilla havet och 2 timmar till den karibiska kusten.

La Fortuna/Arenal

Här hittar du den mäktiga Arenal vulkanen. En nattvandring runt vulkanen är bara ett måste! La Fortuna är också en perfekt plats för dig som gillar att få adrenalinet att pumpa lite extra med waterfall rappelling!

Monteverde

De här Bergen är perfekta för vandring, och utsikten är himmelsk. Ta en lunch på någon av de många rancher som finns här, besök Cloud Forest reserv, och titta på en av världens vackraste fåglar - "Quetsal".

Manuel Antonio

I Manuel Antonio hittar du Costa Ricas populäraste nationalparker. Här kommer du att mötas av exotiska djur som apor, leguaner, sengångare och ormar. Vi rekommenderar att du tar hjälp av en lokal guide i parken, då får du ut mycket mer av din vistelse.  Guiden kommer dessutom hjälpa dig hitta djur som du aldrig skulle hitta på egen hand och du får tillgång till en av parkernas många stränder.

Jacó

Det här är drömplatsen för alla surfare. Här trängs du med de riktiga världsmästarna. Gå en surfkurs så lär du dig grunderna på bara några dagar. det är bara att se och lära! Här hittar du massor av spännande turer som vi gärna hjälper dig att boka! Den bästa tiden att besöka Costa Rica och att surfa är från december till april.

Ta sig runt

Att resa runt med lokala bussar är billigt men väldigt obekvämt. Var beredd på att det kommer att vara minst 10 bussar som ska dit du ska, men bara en av dem kommer att åka raka vägen. De nio andra kommer att stanna var och varannan minut för att hämta upp och lämna sina släktingar och självklart stanna där för att äta.

Prisnivåer

Du kan betala med både Colones och USD i Costa Rica, men vi rekommenderar att du använder Colones. Costa Rica är en av de dyraste länderna i Syd- och Centralamerika, men håller fortfarande ganska billiga nivåer jämfört med Europa. En helt ok middag kostar runt 10 USD, och en flaska vin runt 2 USD.

Kontakt