San José

San José är en internationell stad med studenter från hela världen!
 

Resor till San José - storstad med galet nattliv!

San José är både huvudstaden och den största staden i Costa Rica. Med sina 350 000 invånare har de hela 1/3 av hela landets befolkning. Även om invånarantalet kan ses som ganska lågt i jämförelse med andra storstäder, så erbjuder staden ett hett och pumpande nattliv som du inte tröttnar på i första taget. Boka din resa till San José hos KILROY travels!

Staden är full av studenter från hela världen som studerar på Universidad de Costa Rica, vilket betyder att du inte kommer att få problem att hitta partypolare. Lokalbefolkningen är även de inte sena på att hänga med på fest, de är även oerhört vänliga och tvekar inte att hjälpa turister i nöd.

Ta sig runt

Det bästa med San José är att det är otroligt lätt att ta sig runt i staden även om du inte kan ett ord spanska. San José har tyvärr inga stränder men den karibiska kustlinjen ligger endast tre timmar med buss härifrån. Där hittar du garanterat sköna stränder och härlig surfing. Men se alltid till att vara noggrann med vilken buss du sätter dig på. Många bussar ska till samma destination, men alla går minst sagt inte raka vägen…

Inga gatuadresser

San José är uppdelat i olika zoner men tro det eller ej, det finns inga gatuadresser någonstans i Costa Rica! Den populäraste zonen i city heter Avenida 1, numren ökar vanligtvis allt eftersom du kommer längre ut från stadskärnan. Husen är mycket låga och dekorerade i fantastiska färger - tänk att få bo i ett hus som är gult, grönt, blått och rött!

Shopping

Shoppingen i San José är förvånansvärt bra speciellt som du gillar att surfa eller skata. Staden är full av surf-, skate- och streetwear och du kan garanterat göra riktiga fynd av märken som Volcom, DC och Globe.

Äta

Centrala San José erbjuder allt från små lokala marknader, caféer och pubar till stora internationella caféer och restauranger. Den populäraste marknaden El Mercado Sentral ligger mitt i staden. Här hittar du exotiska frukter, färsk fisk, kött, kläder, handväskor och smycken. Marknaden är högljudd och trång, typiskt för Costa Rica, men atmosfären är oslagbar. För mer action ska du bege dig till El Pueblo som är en liten stad i staden. I El Pueblo finns det över 50 barer, restauranger, gallerier och butiker. Det kan vara lite turistvarning över området men blir det för mycket är det bara att dra vidare till universitetsdelen. Var noga med att hålla alla dina ägodelar nära kroppen, här finns det massor och massor av ficktjuvar. Men låt inte detta avskräcka dig. Stadens invånare är helt fantastiska och San José är den perfekta platsen för dig som vill börja din resa genom Central- och Sydamerika.

Kontakt