Centralamerika

Costa Ricas djungel har ett mycket spännande djurliv, Centralamerika!
 

Resor till Centralamerika - upplev historia, natur och kultur

Centralamerika sträcker sig från Guatemala i norr till Panama i söder. Även om tiden är knapp ska du absolut passa på att besöka så många länder du bara kan! Du kommer att upptäcka att det är lätt att förflytta sig med buss mellan Stilla havets kust och det Karibiska havet.

Från Guatemala tar du dig smidigt ner genom El Salvador, Belize, Honduras, Nicaragua och Costa Rica, för att till sist nå Panama. Läs vidare om Centralamerika på denna sida, eller kika på snabblänkarna nedan om att: 

När är det bäst att åka

Beroende på altituden varierar temperaturen en hel del. Det finns två årstider, regnperioden som varar mellan maj och oktober och torrperioden som varar mellan november och april.

KILROY rekommenderar

När det gäller Centralamerika så är det smartaste definitivt att hänga med på någon av våra äventyrsresor med andra backpackers. Det kommer att göra din semester fri från onödigt jobbiga situationer och dessutom kommer det att bli så mycket roligare eftersom du reser i en liten grupp med spännande och likasinnande människor från hela världen.

Det finns flera fantastiska resvägar att välja bland i Centralamerika och i varje land, så hör med oss vilka erbjudanden som finns innan du åker. Om du har tänkt att vara iväg en längre period så rekommenderar vi dig att börjar med lite spansklektioner.

Costa Rica

Costa Rica Rio Celeste WaterfallAtt resa till den här regionen har blivit mer och mer populärt. Helst väljer turisterna Costa Rica som också ligger i spetsen som det främsta turistmålet, och är därför också det lättaste landet att ta sig runt i. Här har du en mängd spännande aktiviteter att välja mellan, surfing, rafting, bergsklättring, besöka nervpirrande grottor, pröva på zipline och svinga likt Tarzan genom regnskogen. Men framförallt är Costa Rica känt för sitt rika djur- och naturliv och sin sanna skönhet.     

Panama

panama-bocas-del-toroPanama liknar till stor del Costa Rica med sina underbara stränder och populära hängställen för backpackers där du kombinerar ett soft liv i hammocken med surfing hela glada dagen. Mest känd är Panama såklart för Panamakanalen som är ett måste för varje person som besöker landet.

Guatemala

guatemala-local-village.jpgGuatemala är landet som erbjuder dig närvarande indiankultur och området runt Antigua har starka indiantraditioner. Backpackers stannar ofta här ett tag och landet passar perfekt för dig som vill volontärarbetaeller lära dig spanska. En av höjdpunkterna som du inte får missa är Tikals mayaruiner som fortfarande håller på att grävas fram. Längs den Karibiska kusten rekommenderas varmt att softa ett tag i en hydda i den spännande djungeln längs floden.

Honduras och Belize

Honduras Whaleshark DivingI Honduras och Belize hittar du några av världens vackraste och bästa platser för snorkling och dykning. Här finns också Copans mayaruiner och den spännande ATM grottan där du kan gå eller simma igenom en genuin offerplats från mayaindianernas storhetstid. Det kommer att kännas som att du har landat flera hundra år tillbaka i tiden. 

Nicaragua och El Salvador

el-salvador-atacoNicaragua och El Salvador är mindre utvecklade länder än övriga i Centralamerika och besöks också av färre turister. Men detta gör de verkligen inte till mindre intressanta. Här kan du vandra bland vulkaner och paddla kajak på sjöarna, områden som ibland är helt folktomma. Dessutom är surfingen här på topp och det finns en hel del vackra koloniala städer att besöka. Generellt är det billigare att resa i de här två länderna.

Ta sig runt i Centralamerika

Vi kan hjälpa dig hitta flexibla flygbiljetter med möjlighet till många stopp i regionen. En resa till Centralamerika kan dessutom lätt kompletteras med att inkludera Nord- eller Sydamerika. Prata med någon av våra säljare så hjälper vi dig att göra de bästa valen.

Boende  

Var säker på att du har någonstans att sova den första natten, eller nätterna, när du anländer. KILROY kan hjälpa dig med ett lämpligt startpaket som även inkluderar säker transfer från flygplatsen till ditt hostel eller hotell. Vi vet vart det är lämpligast att övernatta i städerna så fråga gärna oss om råd.

Att bo på hostel börjar bli mer och mer populärt i Centralamerika och det är dessutom ganska lätt att hitta, det finns ännu inte så många. Bed & Breakfasts är andra populära boendealternativ liksom budgethotell och eco- boende. Om du väljer att hänga med på arrangerade turer har de oftast en kombination av olika alternativ att erbjuda dig.

Budget

Det lättast att räkna ut hur mycket du kommer att göra av med om du hänger med på arrangerade backpackerturer, eftersom du då redan har betalat för det mesta innan du åker.

Räkna med att det är ganska billigt att resa här och att du gör av med ungefär så lite som 30 USD per dag om du övernattar på billiga hostels och undviker att äta ute i de värsta turistområdena. Men se till att du har med tillräckligt med extrapengar så att du inte missar spännande aktiviteter som du gärna skulle ha hängt med på annars. Prata med någon av våra kunniga säljare för mer råd och mer information.

Kontakt