Nicaragua

Ta en strandpromenad på Playa Marsella, Nicaragua
 

Resor till Nicaragua - Vulkaner, rom, kultur

Nicaragua erbjuder dig drömlika stränder, klara karibiska dykvatten, vulkanvandringar, färgstarka kulturella upplevelser och Latinamerikas bästa rom. Boka din resa till Nicaragua hos KILROY!

OBS! Det är för tillfället vägspärrar på stora vägar i Nicaragua vilket försvårar framkomligheten, efter den senaste tidens oroligheter. Vänligen följ information och rekommendationer från UD.  

Nicaragua är ett av de fattigaste länderna i Centralamerika. Det reflekteras av turismen som dock snabbt håller på att utvecklas. Påhittiga resenärer kan definitivt hitta massor med intressanta platser att besöka och uppleva riktiga äventyr som är mer prisvärda än i grannländerna Costa Rica och Honduras

Njut av karibiska dykvatten och drömstränder i San Juan del Sur, natursköna vulkanbestigningar och den bästa rom som finns. Nicaragua är i särklass ett mer intressant och vänligt ställe än vad landet har rykte om sig, så ta gör ett stopp och upplev starkt traditionella kulturer och njut av ett härligt sätt att leva!

Kaffe, rom och kultur

Nicaragua är ett kaffeproducerande land, men det producerar också Latinamerikas bästa rom. Smaka på den legendariska Flor de Caña och blanda det med färsk mangopuré - drinkar blir inte bättre än såhär! Besök den tropiska Karibiska kusten och lär känna Garifuna-folkets kultur och fantastiska musik. Fortsätt sedan till Stillahavskusten eller till någon av de många vulkanerna, sjöarna och regnskogarna för att ta del av det bästa som landet har att erbjuda!

Managua

Managua, Nicaraguas huvudstad, är inte direkt den mysigaste staden som finns. Du kan hitta grundläggande service, livliga barer och shoppingcenter, men för många resenärer är Managua bara en knytpunkt för att ta sig till andra destinationer. Du kan besöka parken Pargue Histórico Nacional Loma de Tiscalpa, vilken förmodligen är den finaste sevärdheten i Managua. Den övergripande känslan är otrygg, så det är alltid en bra idé att förflytta sig med taxi efter shopping, bankomatbesök och pubrundor.

Granada

Granada grundades 1524 som en spansk kolonialstad och är en riktigt trevlig liten stad med kullerstensgator, hästdragna kärror och färgglada hus.  Den ligger precis bredvid den största sötvattenssjön i Centralamerika, Lago de Nicaragua, ett hundratal småöar som väntar på upptäcktsresande. Du kan också ta en färja till Isla de Ometepe för att bestiga vulkaner och njuta av utsikten över sjön.

Granada är en mysig och elegant stad med små lyxigheter som till exempel massagepalats! Det är bra att stanna här några dagar för att koppla av. När du ändå är här bör du passa på att gå på en pubrunda och utforska stadens nattliv. För tips om boende kan du fråga någona av våra duktiga reseexperter eller boka online!

Kulturella underverk

Från Granada eller Managua kan du enkelt ta dig till Masaya som anses vara det traditionellt konstnärliga och kulturella centrat i landet. Här kan du lära dig hur allt var innan det spanska styret, för att inte nämna det inhemska hantverket. Fina souvenirer till de där hemma kan du hitta på Mercado Artesanías. Missa inte den natursköna vulkanen Volcán Masaya! Själva Masaya är inte den vackraste platsen, delvis på grund av skadorna som orsakades av en jordbävning år 2000, men staden representerar det riktiga nicaraguanska vardagslivet, som i vissa fall är mer intressant än skinande rena turistdestinationer.

Vulkanklättring, dykning och strandliv

Bestig den rykande Volcán Concepción vid Lago de Nicaragua eller sätt kurs mot den kedja, bestående av fem vulkaner, som kallas Maribios där alla vulkaner går att bestiga. Efteråt har du möjlighet att koppla av i heta källor eller kratersjöar. Kom ihåg att ta med mycket vatten och ordentliga skor då klättring inte är någon barnlek.

Dykare kan sätta kurs mot de milda Majsöarna, Islas del Maíz, i den tropiska Karibien. Dykäventyren inkluderar hajar, rockor, häftiga grottor och korallrev fyllda med liv. Majsöarna är också kända för sina drömlika stränder med kokospalmer. Lilla Majsön är en särskilt bra destination för dem som letar efter ett fridfullt och stilla leverne.

Ta sig runt

I Nicaragua, precis som i hela Centralamerika, kan du ta dig överallt med, de så kallade, "chicken busses" och minibussar. Det finns också riktigt bra långdistans förbindelser med buss genom alla de viktigaste platserna i Centralamerika så du kan hoppa på en buss i Managua när du vill ta dig till Honduras karibiska kust, Roatan och Utlla. Granada är bara en timmes resa bort. Vi rekommenderar Transnica och Tica bus, vilka har bra kvalitetsbussar. Mellan Majsöarna finns det båttaxi, pangas, som kör några gånger om dagen.

När ska man åka?

Det beror på vart du är på väg men Stillahavssidan har sin regnperiod från maj till november. Om du vill vandra eller spendera tid på stranden så välj torrperioden.

KILROYs tips

När vi säger att Granada är en varmhjärtad och historisk stad väl värt ett besök så menar vi verkligen det. Det gäller också Isla de Ometepe och Majsöarna. Volcán Masayas pustande och stönande läten är majestätiska och de vida utsikterna är hisnande, så åk dit och upplev dem själv!

Kontakt