Managua

Vacker kyrka i Managua
 

Resor till Managua - En härlig stad vid sjön

Typiska latinamerikanska städer är smutsiga och högljudda, men de har ofta de bästa salsafesterna du någonsin varit på! Managua är huvudstaden i Nicaragua med varierande attraktioner och bussförbindelser som tar dig överallt. Se hur ortsborna dansar och har kul då festivalerna firas och lär känna den härliga livsstilen. Boka din resa till Managua hos KILROY travels!

Managua, som ligger vid sjön Lake Managua, är Nicaraguas huvudstad med nära 1,5 miljoner invånare. Den är det vibrerande hjärtat i landets politiska och ekonomiska liv, men även ifråga om kultur, industri och utbildning. Managua är den största och mest utvecklade av Nicaraguas städer och du kan känna tillströmningen av olika kulturer då det finns många utlänningar och immigranter från grannländerna. Staden är kanske inte den mysigaste av huvudstäder. Vanligtvis spenderar besökare inte mer tid här än vad som är nödvändigt och använder endast staden som transportcentrum. Men stannar du till i staden ett tag kommer du att bli förvånad över att hitta allt ifrån perfekt sushi samt franska och mexikanska restauranger till moderna shoppingcenter.

Shopping och nattliv

I Managua hittar du all grundläggande service så som sjukhus, banker, bankomater och stora shoppingcenter, som Siman och Plaza Inter Mall. I Zona Hippis och Zona Rosa finns också konserter och ett livligt nattliv. Att dansa salsa här är ett måste!

Stadens historiska centra

De förödande jordbävningarna har under åren förstört många delar i staden och man kan fortfarande se spår efter dem. Du kan besöka Plaza de la Revolución för att se stadens historiska centra. Några av de viktiga byggnader du hittar här är katedralen Catedral de Santiago, teatern Rubén Dario National Theater och National Palace of Culture, som också inkluderar landets Nationalmuseum som är öppet för allmänheten. Parque Central som också ligger här har några historiska monument!

Från lagun till festivalnöjen

Du kan koppla av vid lagunen Tiscapa Lagoon som ligger i stadens naturreservat - Tiscapa Nature Reserve. Det här är en populär och förmodligen en av de bättre turistattraktionerna där du också kan hitta bra restauranger och linbaneresor.

När det kommer till att ha kul så samlar den årliga Santo Domingo de Guzmán, i början av augusti, tusentals glada ortsbor för att dansa, äta och dricka medan parader med musik och utklädda festivalfirare rör sig genom staden. Detta håller på i tio dagar och är väl värt ett besök!

En annan festival är Alegria pos la Vida som bara handlar om ren livsglädje! Den här färgglada festivalen drar in i staden i början av mars och fyller Managua med parader, dansare, musik och mat. Missa inte det!

Ta sig runt

Av säkerhetsskäl är det alltid en bra idé att ta taxi oavsett om det är dag eller natt. Det finns privata taxis som dock är lite dyrare än de praktiska minibussarna "colectivos", som du kan vinka in längs gatan.   

 Med en minibuss kan du ta dig till Granada, Masaya, Masatepe, León, Pueblos Blancos, Rivas och San Jorge. Det är bara att hoppa in i en bil från UCA. Inrikesbussarna till den karibiska kusten avgår från Mercado Mayoreo. Att resa med buss, minibuss och taxi är generellt väldigt billigt i Nicaragua.

Du kan också fortsätta din resa mot Costa Rica, Guatemala, Honduras eller Panama med långdistansbussar som Tica Bus. De har sin terminal i Barrio Martha Quezada där de flesta internationella bussarna avgår.

 

Kontakt