Acapulco

En klippdykare i Acapulco
 

Resor till Acapulco - hjärtat av Mexicos riviera!

Acapulco är en av Mexikos mest berömda semesterorter. Staden, som också går under smeknamnen "America's Paradise" och "Pacific Pearl", har ett perfekt läge med utsikt över kusten och ca 300 km från huvudstaden Mexiko City. Här kan du få den perfekta strandsemester med massor av underhållning och aktiviteter. Hos oss på KILROY kan du boka prisvärda boenden, flyg och upplevelser till Acapulco!

Det är något oerhört tilltalande med viken runt Acapulco. Den är nästan rund i formen, och är också en av världens mest framgångsrika naturhamnar. Den upptäcktes av erövraren Hernan Cortes år 1531. Nästan två decennier senare grundades en stad på platsen, som i många år fungerat som en viktig hamnknutpunkt för den spanska kolonialmaktens fartyg som seglade med varor till och från Kina och Filippinerna.

Acapulcos vilda nattliv

Idag är Acapulco känt för att vara en livlig stad med ett pulserande nattliv fullspäckat av barer, restauranger och diskotek. För inte så länge sedan - innan tillväxten av semesterstäder som Cancun och Ixtapa - var Acapulco Mexikos semesterort nummer ett! Under denna tid var Acapulco också favorittillhåll för de rika och berömda, bland andra Frank Sinatra, Elizabeth Taylor, John F. Kennedy och Elvis Presley. När du reser till Acapulco, kommer du troligen själv att känna dig som en stjärna.

Klimat

Acapulco har mycket att erbjuda i form av stränder och underhållning. Klimatet är tropiskt, så det är varmt året runt. För dem som vill koppla av och njuta av solen, finns vackra sandstränder, där man också kan gå loss på alla typer av vattensporter. Det finns dessutom bra möjligheter att snorkla och se en skymt av de vackra färgglada fiskarna och Stilla havets marina liv.

De livliga gatorna i Acapulco

Det är lätt att ta sig till och från Acapulco, som sedan år 1950 har haft sin egna internationella flygplats. Varje år besöks Acapulco av mer än tre miljoner turister som, inte bara kommer från Nordamerika, utan från alla världens hörn.

Det är en hektisk stad. Du behöver inte gå speciellt långt bort från de härliga stränderna och vågorna för att hitta områden där det kryllar av bullriga bilar som trängs på avgasfyllda gator. 

Kontakt