Mexiko

Mexiko City, kulturell huvudstad
 

Resor till Mexiko - tequilalandet!

Mexiko är ett land att förundras, förbluffas och förföras av. Det är ett land med en rik och fascinerande historia och det är ett land som sprudlar av liv. Och oj, vi glömde, det är kaktusarnas land... Boka din resa till Mexico hos KILROY!

I Mexiko arbetar människorna för att leva, inte tvärtom som är fallet i många andra länder. Mexikanare är livsnjutare och familj och vänner kommer alltid i första hand. Men även som turist känner man sig välkommen! Mexiko har oändligt många vackra och spektakulära "upplevelsemåsten", alltifrån vidsträckta stränder med turkosblått vatten, fascinerande arkeologiska lämningar som vittnar om bl.a. olmek-, maya, och azteksamhällen till nationalparker, dramatiska berg och ökenområden.

Mexikos förföriska stränder

Är du en strandsälskare så kan du snabbt konstatera att det inte finns mycket som slår Mexikos förföriska stränder. Några av de finaste och mest orörda stränderna i landet är Zipolite och Puerto Escondido, som båda ligger vid kusten i Oaxacaregionen. Cancún, Cozumel och Playa de Carmen, belägna vid mayakusten, är mer turistiga alternativ, men ändå väldigt fina och en rolig upplevelse för dig som har höga festambitioner. Vid stillahavskusten hittar du de vackra strandorterna Mazatlán, Manzanillo, Ixtapa och Puerto Vallarta.

Yucatan

Om du vill kombinera bekymmerslöst strandliv, fascinerande snorkling och besök till makalösa mayaruiner så är Yucatánhalvön en varm rekommendation. Där finns ett utbud av kultur, historia och nöjen som mättar den mest kräsne resenär. Ett måste med andra ord!

Forntida civilisationer

Forntida Mexiko och Centralamerika har varit bebodda av några av de tidigaste och mest avancerade civilisationerna i den västra hemisfären. På otaliga platser kan du därför se och uppleva lämningarna av gamla olmek-, toltek, maya- och azteksamhällen och det är en erfarenhet som slår det mesta. Ett besök till någon av alla fascinerande arkeologiska fyndplatser är alltså ett måste när du reser runt i landet. Några varma rekommendationer är Teotihuacán, precis norr om Mexiko City, Palenque, Uxmal, Chichén Itzá (makalöst, men väldigt turistigt) och Tulum. Förbered dig på en upplevelse för livet!

Aktiviteter

Vill man ha en resa full av spännande aktiviteter och upplevelser så är en resa till Mexiko helt rätt. Det finns en mängd aktiviteter man kan ägna sig åt, både adrenalinproducerande och mer stillsamma. Du kan t.ex. ta en trekkingtur bland de imponerande bergen eller bestiga en vulkan. Du kan även ta dig an en av alla möjliga strandaktiviteter; dykning, snorkling, surf, eller varför inte kajak. Du kan även besöka naturreservat, åka speedboat längs imponerande cañons, vandra i djungeln och man kan självklart anmäla sig till en kurs i spanska. 

Att ta sig runt

Ska du resa runt i Mexiko är det bussen som gäller. Det gäller i alla fall utom Cooper Canyon railway. Och kanske inte heller om man skall korsa hela landet, då kan det vara bekvämare att ta flyget. Bussarna i Mexiko är väldigt praktiska och bekväma och de går mellan praktiskt taget alla städer och byar. Vill du känna dig helt fri att åka vart du vill, när du vill, är hyrbil ett annat alternativ. Men se till att gå igenom bilen noga innan du skriver på några papper och be biluthyraren anteckna eventuella defekter. Annars är risken att du själv får betala för defekterna när du lämnar tillbaks bilen.

Kontakt