Cancún

Cancún har flertalet fina stränder
 

Resor till Cancún

Halvön Yucatan och orten Cancún i Mexiko har blivit väldigt populärt, vilket inte är särskilt förvånande med tanke på hur vackert det är! Här hittar du några av Mexikos bästa stränder, unika naturupplevelser och kulturhistoriska ruiner från Maya-perioden. Dock är det bra att vara förberedd på att du inte kommer att vara ensam turist i Cancún.

Cancúns natur och stränder

Yucantan-halvön har en natur som som skiljer sig från resten av Mexiko. Stora regnskogar präglar området och längs kusten finner du fantastiska palmstränder. Cancún lockar många turister just på grund av de fina stränder och resten av naturen.

Cancún kan delas in i två delar: dels en ca 20 kilometer lång landremsa med mycket hotell beläget nära vattnet, och dels staden Cancún City där även slumoråden finns. Om du vill undvika den största trängsel kan du ta dig söderut längs kusten, där turismen minskar när desto längre söderut du tar dig i princip. Här har du fortfarande möjligheten att hitta övergivna stränderna med paradis-liknande förhållanden.

Glöm dock inte...

Cancúns tropiska miljö är på gott och ont. Var beredd på hög fuktighet och värme, och glöm absolut inte att dricka mycket vätska för att hålla vätskebalansen. Håll igen lite på de billiga drinkarna, som trots allt är vätskedrivande och lika med uttorkande. I och med den starka solen som ofta skiner från en klartblå himmel riskerar du att bränna dig utan solskydd.

Turismexplosion

Cancún är en ny ort, första marken bröts först i slutet av 1960-talet och visionen var då att skapa en stad där man tog hänsyn till miljö och natur. Med andra ord, hållbar turism. Men Cancún slutade att vara ett offer för sin egen framgång då turismen har exploderat i sådan utsträckning som ingen hade kunnat föreställa sig.

Idag erbjuder Cancún ett stort utbud av hotell och nöjen för turister, som ursprungligen var tänkt att undvika. Men både turister och mexikaner flockas till Cancún eftersom denna del bjuder på sol och fina stränder, och mexikanerna välkomnar inkomsterna som tjänas på turismen.

Kontakt