Yucatán

Passa på ta dig till stränderna och bada i kristallklart vatten i Yucatán!
 

Resor till Yucatan - strandliv och party!

Om du som gringo fortfarande inte varit i Mexico och Yucatánhalvön så måste du verkligen börja fundera på att planera din nästa resa dit! Här hittar du de fina Karibiska stränderna med kristallklart vatten som är perfekt för en relaxdag på stranden med möjlighet till att utforska undervattenvärldens korallrev och massvis av olika fiskar. Boka din resa till Yucatan hos KILROY travels!

Här är några av de höjdpunkter som mayaindianernas hemland erbjuder:

Cancún

Den ultimata platsen för party, fina resorts och stränder. Cancún är VÄLDIGT populär plats för springbreakers! (vanligtvis i mars)

Ciudad Cancún

Fastlandet med billiga boenden. Man måste ta buss eller taxi till stranden. Zona Hotelera - Här hittar du stränder, shopping, uteliv, restauranger och barer. Beställ en Piña Colada eller Strawberry Daiquiri på den legendariska Hard Café! Sol, bad och party!!!

Isla Mujeres

Bara 25 minuters express-båttur från Cancun kan du antingen ta en endags tur eller välja att stanna i 3 nätter på Isla Mujeres. Ön är 8 km lång och har vacker sandstrand (Playa Norte), avslappnad atmosfär och väldigt vackra solnedgångar. Vi rekommenderar övernattning!

Playa del Carmen

Om Cancún är för stort att hantera ska du resa till Playa Del Carmen. Det är 1-timmes busstur från Cancún. Stränderna är verkligen extraordinära och bli inte förvånad om du ser ett par brudpar gifta sig här. Det finns en gågata parallellt med stranden där du kan hitta restauranger, barer, shopping och ett flertal ställen att bo på. Playa Del Carmen har utvecklats mycket de senaste 10 åren och de bygger konstant nya hotell.

Cozumel

Conzumel är världens mest kända dykdestination och Mexicos enda karibiska ö (och den största) som du kommer till via båt. (Från Playa Del Carmen tar det ca. 30 minuter beroende på vilken båt du tar.) Här finns mer än hundra olika dykställen av världsklass, men även några platser som du kan snorkla på! Det är dyrt att bo på ön och det är ett typiskt stop för kryssfartyg.

Spana in Mayaruinerna i Tulum

63 km söder om Playa Del Carmen ligger Tulum, där du verkligen måste se mayaruinerna på bergen precis vid havet. Detta gör det till en spektakulär plats som måste upplevas! Åk dit tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen för att slippa trängseln. Detta är verkligen en backpacker-destination där boendet, som är väldigt enkelt består av sandgolv med hammock som säng. Leta efter "Cabanas" och lev de riktiga backpacker livet aahhhh… nice!

När Yucatán?

November och tidig december när de är som minst folk och billigare. Klimatet är bäst från november till april då temperaturen är ca. 25 grader. Åk inte under orkansäsongen som är värst under september/oktober.

Att ta sig dit

Flyg till Mexico City och sen ett inrikesflyg vidare till Cancún. De går även bussar från Mexico city om du har tid att göra stopp på vägen. (1650 km - ca. 23 tim) Det går även direktflyg till Cancún men de är oftast dyrare.

Tips och råd

Upptäck mayaruinerna i Tulum, dyk/snorkla, simma i en brunn (sötvatten pool i ett kalkstenshål), njut av strand och nattliv! Ta dig runt med buss.
Turistkort krävs vid inresa till Mexiko.

Ha en massa kul under den Mexikanska solen!

Kontakt