Boston

Boston, en blandning av gammal brittisk arkitektur och moderna skyskrapor.
 

Resor till Boston - USA möter Europa

B för Boston, baseball, beers & brains! Att förklara Bostons invånares kärlek till Red Sox är en omöjlighet. När Red Sox spelar finalmatch är det svårt att överträffa en eftermiddag på en av dessa mysiga pubar i trä, dricka några pints tillsammans med de sport- och ölälskande bostonborna och heja på de lokala hjältarna som spelar i Red Sox. Boka din resa till Boston hos KILROY travels!

Boston i USA är mycket mer än öl och svettiga idrottsmän, staden rymmer faktiskt även den totala motsatsen. Den har en ganska intellektuell, akademisk och litterär touch ( flera kända författare föddes här, bland andra Edgar Allan Poe ), delvis tack vare det världskända Harvard University som ligger i en förort till Cambridge. Och resan till Boston blir inte fulländad förrän du vandrat omkring på det historiska universitetsområdet, med dess speciella atmosfär och pittoreska campus, bland lekfulla ekorrar och smarta människor.

Frihetsstigen

Den blodiga vägen till frihet En röd linje löper genom stora delar av Boston. Det är frestande att låta denna linje symbolisera allt blod som flöt på stadens gator under inbördeskriget. Om du följer den röda linjen, hittar du några av de viktigaste monumenten och platserna, relaterade till inbördeskriget och den episod av händelser som inträffade strax före 1770 samt de år som följde. Denna intressanta promenad genom Boston, kallas för Frihetsstigen, och är ett perfekt sätt att lära sig om några av de händelser som är en mycket viktig del av amerikansk historia samt amerikanernas självförståelse. Har inte du också fått höra om det amerikanska inbördeskriget gång på gång? Det här är det perfekta tillfället att idag få komma så nära sanningen som möjligt och få upptäcka de kringliggande orsakerna och händelserna som ledde fram till det.

Motsägelsefulla krockar

Den ovannämnda röda linjen och Frihetsstigen börjar inne i Boston common, som är en vacker park i hjärtat av Boston. Att något så dramatiskt som Frihetsstigen korsar denna vackra plats, stämmer ganska bra in på det allmäna intrycket av Boston, eftersom olikheter av alla de slag möts i denna stad. Du hittar mysiga kvarter med typiska brunstenshus alldeles intill bländande skyskrapor i finansdistriktet. Du korsar trevliga och välkomnande shoppinggator - Newbury Street rekommenderas varmt - och möts av den råa och industriella hamnstaden, som liknar de brittiska hamnarna. Från vissa delar av staden får man ett elitistiskt och välutbildat intryck, medan man i andra får känslan av arbetarklass, särskilt med tanke på stadens irländska influenser.

Emigranter från Europa

På grund av Bostons läge vid atlantkusten tog staden emot många emigranter från Europaunder 1800-talet, speciellt irländarna och italienarna har satt sina spår i staden genom åren. Därav kryllar det av trevliga irländska pubar och genuina italienska restauranger i vissa delar av staden. Hanover Street rekommenderas varmt för ett besök, på grund av det utsökta italienska köket. Valarna kommer Lyckligtvis finns det en massa naturupplevelser i och runtom Boston. Läget längs atlantkusten gör staden till ett perfekt utgångsläge för utflykter till sanddynor och stränder på Cape Cod och de vackra öarna Nantucket och Martha's Vineyard. Och glöm inte att pröva valsafari, det går turer dagligen från stadens hamn mellan april och oktober. På dessa turer är man nästan garanterad att komma skrämmande nära någon av dessa gigantiska valar som varje år besöker området från mitten av våren till mitten på hösten.

Plugga i USA?

Är du kanske intresserad av att studera i Boston? Då kan KILROY education tipsa dig om Boston University!

Kontakt