Grand Canyon

Grand Canyon, det färggranna landskapet ändrar färg vid solnedgången.
 

Resor till Grand Canyon - ett av världens vackraste ställen!

Grand Canyon är ett naturunder och en av världens största attraktioner. Grand Canyon har inte bara vackra vyer utan området har även en fantastisk historisk kultur. Du kommer inte finna något liknande någon annanstans i världen och det är definitivt värt ett besök. Boka din resa till Grand Canyon med KILROY travels!

Grand Canyon är en nationalpark belägen i Arizona. Den är 446km lång från South Rim till North Rim och sträcker sig ända till Colorado. Colorado River, som rinner genom Grand Canyon, började gräva ut den för över 6 miljoner år sedan. Grand Canyon består av sten, berg, klyftor och dalar av alla alla det slag! Spanjoren, El Tovar, upptäckte Grand Canyon år 1540, men Indianerna hade redan då levt där i tusentals år. 

Storslaget och färggrannt!

Nationalparken finns på UNESCOs Världsarvslista. Grand Canyon är inte den djupaste dalen i världen, utan vad som gör den så speciell är dess ofantliga storlek och det färggranna landskapet, som ändrar färg efter solnedgången! Parken är nästan 1900 meter som djupast och på vissa ställen är sänkan otroligt bred.

North och South Rim

South Rim är mest besökt i Grand Canyon, och det är öppet året om. North Rim är endast öppet under sommaren. Om du har tänkt att köra från North till South Rim så måste du förbereda dig på att köra nästan 500km! Temperaturen i Grand Canyon kan under sommaren stiga upp till 40 grader, och dehydration är väldigt vanligt för vandrare. Glöm inte vattenflaskan!

Guidade turer och äventyr

Många företag erbjuder guidade turer i Grand Canyon.Om man gillar äventyr kan man tex åka forsränning, vandra, rida häst eller cykla. Det finns ett flertal företag som erbjuder bra paketerbjudandenpå olika turer. Det är även väldigt populärt att se Grand Canyon med helikopter eller flygplan, vilket är en fantastisk upplevelse!!! Vill du ha tips och råd om olika turer som finns kan vi på KILROY travels hjälpa till.

Skywalk

I Januari 2006, öppnades "Skywalk"för besökare.  Den är belägen i Hualapai Indian Reserve i västra delen av Grand Canyon. Du går ut på en bro gjord av glas som går 1200 m över Colorado River. Om du är rädd för höjder är detta inget för dig! Om du är där längre än en dagstur är soluppgången att rekommendera. 

Grand Canyon har så mycket mer än bara natur, och om du vill uppleva något mer kan du åka på turer och lära dig mer om the Native Americans fantastiska historia. 

Ta sig runt

För att ta sig till Grand Canyon kan du antingen hyra en bil, åka med buss eller ta tåget. Som tidigare nämnt, får du inte glömma att kontrollera om det är öppet i North Rim innan du åker dit. North Rim öppnar vanligtvis i slutet av maj och är öppet till slutet av sommaren.

Studera i USA?

Är du kanske intresserad av att studera i USA? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i USA!

Kontakt