Kalifornien

Griffith observatoriet i Los Angeles
 

Resor till Kalifornien - California dreamin’

Kalifornien är en av de mest populära och vackraste stater! Den amerikanska västkusten är ett toppresmål för sol, bad, strandälskare och kändisar of course! Här finns sköna, långa stränder, snöiga bergstoppar, några av världens absolut största städer, nöjesparker a la crazy och världskända naturunder. Det är omöjligt att inte drömma när man är i ”The Golden State”.

Söker du efter:

Det är en del saker du inte får missa i livet och Kalifornen är en av de sakerna. Här är livet underbart! Kalifornien är den delstat i USA med flest invånare och med städer som Los Angeles, San Francisco, San Diego och San Jose. I delstaten finns tre aktiva vulkaner, över 400 sköna sjöar, stränder och världens högsta träd. Ett insidertips är att ta sig från Los Angeles mot San Francisco via Highway 1. Den tar dig längs med kustens vackra vyer och genom den fantastiska Redwood skogen.

När är bästa tiden att åka till Kalifornien?

Till Kalifornien är det alltid rätt tid på året att åka. Om du är intresserad av solbränna, surfing, bad och rullskridskoåkning i shorts på strandpromenaden är det bäst kring högsäsongen runt juli-augusti. Dock är det billigare om du reser innan eller efter högsäsongen, på så sätt slipper du också den största turistvågen. Eller välj att studera i Kalifornien om du kan tänka dig att stanna lite längre. 

Häng med så tipsar vi om äventyr, sevärdheter, stränder, restauranger och allt som hör till en lyckad vistelse i The Golden State.

Vad kan du förvänta dig på en resa Kalifornien?

High -sierra -yosemitenationalpark

Natur och landskap

I parken Sequoia hittar du den jättelika skogen med träd nästan lika höga som skyskrapor. Inte nog med trädens jättelika höjd på omkring 75 meter är de dessutom ofantligt breda och över 3000 år gamla. I Death Valley är det däremot ont om träd men gott om sol och torka. Denna öken är en av USAs varmaste regioner och en nationalpark intressant att besöka. I Yosemite nationalpark hittar du istället vacker och orörd natur med berg, dalar och vattenfall. Yosemite är en plats för ögat och sinnet där själen får en otrolig frihetskänsla där du verkligen går ”back-to-basic”. Bort från storstadsmuller och shoppinghysteri och tillbaka till naturen.

Death -Valley -California

Gaslamp -quarter -San -Diego2

Ett mecka för shoppingentusiaster

I Beverly Hills och Bel-Air bor de rika och berömda och det är också härikring du hittar de mest exklusiva butikerna. Annars är det såklart Rodeo Drive och Beverly Center som gäller. Gatorna är fulla av dyra lyxbilar och kändisar som strosar omkring med shoppingpåsarna i högsta hugg. Här finns dessutom butiker som du måste bli inbjuden till för att få komma in. Lyxigt eller vad?

Städer i Kalifornien

Skyline -Los -Angeles

Los Angeles - Änglarnas stad

Los Angeles är en riktig storstad och en världsmetropol. Här finns massor att göra och sannorlikheten att bli uttråkad i L.A är inte stor. Staden har så mycket att erbjuda att det är svårt att uppleva allt under en och samma resa. Att resa kollektivt existerar inte riktigt här så hyr en bil och upptäck vad Los Angeles har att erbjuda mellan Santa Monica, Venice Beach, Malibu, Hollywood, Pasadena, Beverly Hills och alla städer längs stränderna i söder.

Venice beach blev först känd från tv-serien Baywatch och består av en härligt lång strand, en boardwalk och ett sprudlande tivoli ute på Santa Monica Pier. Venice är värt ett besök med det härliga solskenet, badet och surfingen och efter en dag på stranden finns alla möjligheter för faboulous shopping. Roligt är också att andas in hela atmosfären här och studera det färgrika och glada folket som älskar att hålla till här. Who can blame them, right? Här vill man hänga! Längs Robertson Blvd ligger kändisarnas favorit restaurang ”The Ivy” och med lite framförhållning kan du boka bord på denna top-restaurang.

Hollywood Boulevard, Universal Studios och Getty Center: Ett mer kulturellt utbyte än bikiniklädda rullskridskoåkare och utomhusgym får du när du tar en tur till Getty Center. Här får du ta del av konst the european style och chansen att pricka av kulturellt museum från din rese to-do-list. På Hollywood Blvd finns de världsberömda guldstjärnorna gjutna i sten, känd som ”Hollywood walk of fame”, och The Chinese Theater där den röda mattan är utrullad större delen av året. Härifrån kan du blicka upp mot den berömda Hollywood-skylten och kanske ta en härlig promenad uppför bergen för att uppleva den på närmre håll. Utsikten härifrån är utan tvekan värd promenaden hit. Bakom kullen ligger också nöjesparken som är ett måste när man är i L.A, nämligen självaste Universal Studios.

San Francisco

San Francisco är en stad som många europeer naturligt känner sig hemma i och här råder en skön och avslappnande stämning. "San Fran" är inte heller snål på fester och partyn. Området SoMa (South of Market Street) är särskillt livligt och är ett område som blir allt mer populärt med sina många caféer och barer. Medan du är i San Francisco ska du inte glömma att kolla in San Francisco Museum of Modern Art. Vi rekommenderar också att reservera biljetter till Alcatraz, USA:s mest kända fängelse beläget på en ö. Glöm inte heller bort den obligatoriska promenaden över Golden Gate Bridge - någonting som bör stå på alla resentusiasters bucketlist när de ändå är i San Fran.

San Diego

Ska du spendera lite mer tid i Kalifornien kan det vara härligt att leva gott i San Diego. Förutom att du här hittar de vackraste stränderna som La Jolla och Coronado Beach, finns det en massa smakupplevelser du inte vill missa här. Se till att besöka parken vid den gamla delen av San Diego. Här kan du testa några av de bästa mexicanska mathaken i Kalifornien! Härifrån är det inte heller särskilt långt att besöka riktiga Mexico. Efter omkring en halvtimmas bilkörning kan du vara i Tijuana. Betydligt längre tid kan det dock ta att få korsa gränsen. Passa också på att besöka Little Italy, ett kvarter i San Diego där landskapet påminner om Italiens. I kvarteret kan du unna dig italiensk mat, italienska butiker och design.

Upplevelser & rundresor i Kalifornien

Äventyr & upplevelser i Kalifornien - Gör en roadtrip längs Death Valley

Äventyrsresor i Kalifornien 

För att få ut så mycket som möjligt av Kalifornien, och om du tycker att beskrivningarna ovan låter som någonting som skulle passa dig, rekommenderar vi en rundresa här! Vi har flera alternativ att välja mellan och ingen av dem är som ett "typiskt resepaket" du kan hitta på andra ställen. Här får du verkligen möjligheten att upptäcka det bästa av Kalifornien på rundresa och i grupp resa tillsammans med en personlig guide som tar er till alla obligatoriska sevärdheter i Kalifornien, men också till de gömda skatterna som bara vissa lokalbor känner till.

Surfing i Kalifornien

Surfing -lajolla -california
Det finns ingen annan plats i världen där det finns fler surfare per capita än vad det gör i södra Kalifornien. Detta är ett riktigt surfparadis och så mycket mer än bara Kalifornien som destination, detta är födelseplatsen för surfkulturen! Här hittar du flera grymma platser att surfa på längs den 5-timmar långa körningen det tar att åka mellan L.A och San Diego. Dessutom är vädret och vågorna fina hela året om!

Surfcamp i Kalifornien

Från 6955:-
Surfcamp i Kalifornien
Södra Kalifornien är en av världens allra bästa surfdestinationer. Här kan du lära dig att surfa på några av de bästa surfspots! Vårt surfcamp i Kalifornien passar både nybörjare och dig som surfat en del.
Mer info

 

Roadtrip i Kalifornien - Route 101

Efter Los Angeles kan du sätta dig i bilen och ta en roadtrip längs highway 1. Detta är kanske det bästa sättet att uppleva Kalifornien på. Highway 1 tar dig till San Francisco genom en vacker biltur längs kusten. Längsmed vägen passerar du Malibu, Santa Barbara och Santa Gruz och Monterrey. Malibu är tillflyktsorten för många världsberömda personer, Santa Barbara är en grym college stad med härligt spanska vibbar och kring Santa Cruz hittar du de perfekta surfvågorna. När du närmar dig Monterrey ligger stranden Pfeiffer Beach avskärmad från vägen av höga klippor. Här rekommenderar vi att du ser bakom klipporna tar dig till denna riktigt vackra strand. Ett tips är att planera resan så att du besöker Pfeiffer Beach under en veckodag för att slippa långa köer.

Roadtrip i Kalifornien

Från 2468:- per vecka
Roadtrip i Kalifornien
Upptäck och upplev det bästa av Kalifornien på en roadtrip. Boka din hyrbil hos oss idag så får du 1 gratis dags hyra med oss och Alamo!
Mer info

 

Skidåkning i Kalifornien

Åk skidor på din resa i Kalifornien! Inte alla vet att det förutom bad och strand finns fina ställen att åka skidor på i Kalifornien. Under säsong är backarna kring Lake Tahoe ett riktigt populärt alternativ till aktiviteter och ett perfekt ställe för lite swish i backarna! Inget fan av snö och skidor? Besök en av skidresorterna under lågsäsong och gör en massa andra utomhusaktiviteter i det vackra landskapet kring Big Bear Lake.

Boende

En stor variation på vilken typ av boende man önskar erbjuds självklart också i Kalifornien. Hostels och Bed and Breakfast är oftast de alternativ som är mest prisvärda. Har du tur kan du hitta hotell med bra priser men de är generellt sätt ganska dyra i USA, med undantag för i Las Vegas. Motell kan däremot vara skönt att undivka, speciellt om du känner att du inte vill dela rum med kackerlackor.

Studera i Kalifornien

Studera i Kalifornien
Du kan även välja att studera i Kalifornien! Läs Emmys studentberättelse om sin studietid i soliga Kalifornien, eller hör av dig om du redan nu vill ha mer information!
Få mer info Läs Emmys studentberättelse

 

Vi skräddarsyr din resa!
Kontakta KILROY

 

Contact