Los Angeles

Storstaden Los Angeles, näst störst i USA
 

Resor till Los Angeles - kändisar och sköna stränder!

Vill du uppleva glamour har du kommit till rätt ställe. Men Los Angeles har även vidsträckta stränder, ett rikt kulturliv och många museér. Missa inte den färgsprakande Pride-paraden; en gatufest kan inte bli mer livfull och medryckande än den. Boka din resa till Los Angeles hos KILROY travels!

Staden med ledorden framgång och berömmelse är bebodd av 4 miljoner människor, men hela regionen har totalt 16 miljoner invånare. Los Angeles är den andra största staden i landet och människor från över 140 länder bor där. Det här visar sig bl.a. i företeelser som Chinatown; där man hittar stans bästa nudlar, Koreatown, Little India, Little America, Thai Town och Little Ethiopia. Det är kanske överflödigt att säga att de alla har sin egna, speciella stil och atmosfär.

Som i alla stora städer i USA så finns det en uppsjö coola klubbar, nya musikströmningar och musikscener, grymma restauranger och museum. Ett tips om man är intresserad av popkonst och fotografi, bland mycket annat, är the Museum of Contemporary Art på 250 S Grand Ave, Downtown.

Shopping och andra nöjen i Los Angeles

När man känner sug efter stor-shopping så ska man ta sig till Robertson Bvld och Melrose Ave, och vill man spendera a lo grande, som en riktig kändis, så är det Rodeo Drive som gäller. Rent generellt är L.A. ett paradis för varje shopoholic.

Walt Disney Concert Hall 135 N Grand Ave, Downtown, har alltid ett stort utbud av konserter, så är man på det humöret gör man rätt i att göra ett besök. Sedan finns också Disneyland i Anaheim för barn och barnasinnade. Beverly Hills-området är förvånansvärt likt de gamla tv-serierna vi alla är bekanta med och vill man kolla in, eller kanske till och med besöka, det kända Beverly Hills Hotel är det givetvis här man ska leta.

Parken Palisades i Santa Monica, där den kända Route 66 slutar, är den perfekta platsen för folkskåderi. Både människorna - joggarna - och omgivningen är delikata. I Santa Monica hittar man också ett fint akvarium (1600 Ocean Front Walk) där man kan titta en haj i vitögat. Här finns även the Pier and Pacific Park om man är sugen på lite underhållning.

Hollywood

Hollywood är som bekant känd för sina många filmstudios och det är fascinerande att besöka platsen och se var den stora filmindustrin föddes. Man kan lätt konstatera att Hollywood fortfarande har en hel del att erbjuda en nyfiken och filmintresserad resenär. En rolig start kan vara att åka runt och titta på alla filmstjärnors pampiga lyxhus. När man är i Hollywood är ett besök till den legendariska Kodak Theatre på Hollywood Boulevard ett måste. Teatern byggdes under de omsusade guldåren och det är här de stora premiärerna visas och den glamorösa Oscars-galan går av stapeln. Gatan mitt emot är den beryktade platsen där alla eftertraktade kändisar lämnar sina handavtryck och skriver sitt namn.

Universal Studios är en annan populär sevärdhet och här kan man lätt spendera en hel dag. Är man seriefantast, kanske Desperate Housewives-anhängare, har man en gyllene chans att se platsen där de spelas in och man kan få en inblick i hur olika specialeffekter genomförs. Paramount Studios och Warner Bros Studios är också intressanta att besöka.

Stränder och naturupplevelser

Malibu är den största stranden i L.A. och den ser precis ut som i alla filmer med de svajande palmerna vid den långa strandkanten. Venice Beachfront är också ett schysst ställe att vara på; ta en simtur i det härliga vattnet, hyr rullskridskor eller spela lite volleyboll. Tennis- och basketplaner finns också här så man har alla möjligheter att hålla igång. Malibu, Venice Beach och Zuma är kända för sina fina vågor och surf- och body-boardmöjligheter så är man i krokarna bör man ta tillfället i akt. Vill man köra ett regelrätt träningspass ska man ta sig till Sand Dune Park of South Bay, slänga av sig flip- flopsen och kör igång bland all andra fantaster. Manhattan Beach är inte att förglömma, packat med folk, men en av de finaste stränderna i L.A.

Vill man ut i naturen och prova på L.A.:s vandringsmöjligheter så är bergen i Santa Monica, Malibu State Park och Griffith Park underbara alternativ. Naturen är fantastisk och man kan se både intressanta växter och djur.

Vill man ut i skidbackarna är Bernandino National Forest, Big Bear Lake det närmsta stället. Säsongen håller i sig från december till april och under våren kan man åka skidor i bikini. Det är en häftig kontrast med den iskalla snön och den bländande solen.

När ska man åka?

Soliga juli och augusti är den mest turistiga perioden och det är också då priserna skjuter i höjden. Man tjänar både pengar och nerver om man åker mellan mars och maj eller september och november i stället. Juni är inte att rekommendera, den månaden är ofta väldigt smoggig.

I Los Angeles anordnas varje år en hel del häftiga festivaler och fester så det bör man kolla upp innan man åker. Några tips är L.A.- Pride i juni, Central Avenue Jazz Festival i juli, the Summer Pops Festival in Hollywood Bowl under juni till september och filmfestivalen AFI-L.A. Fest i november.

Studera i USA?

Är du kanske intresserad av att studera i USA? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i USA!

Kontakt