New York

Utsikt över Manhattan i skymningen, New York
 

Resor till New York - The big apple

New York är och har historiskt sett varit den primära inkörsporten till USA. Njut av synen och ljudet av Manhattan, platsen där gammalt möter nytt. Det är där, mitt bland historiska byggnader och moderna kända sevärdheter, du kommer att fånga och uppleva den riktiga New York- atmosfären. Boka din resa till New York hos KILROY!

Första gången du är i New York har du två alternativ; antingen spenderar du din tid på museum och andra turistattraktioner eller så tar du det lugnt och bara hänger runt och känner av stadens vibrationer och atmosfär. Om du bestämmer dig för det första alternativet borde du ta dig till den mest klassiska skyskrapan av de alla, Empire State Building och såklart också se frihetsgudinnan, som länge symboliserat landets självständighet och frihet. Dessutom får du inte missa andra kända sevärdheter som Ground Zero (tidigare plats för tvillingtornen World Trade Centre), Central Park, MoMA (the Museum of Modern Art), The Guggenheim (modernt konstmuseum på Manhattan), Metropolitan Museum of Art och kända kvarter som China Town, Wall Street, Times Square, TriBeCa och de andra intressanta områdena runt om i New York.

Romantisk semester?

New York är utgångspunkten på USAs östkust, men staden är tillräckligt stor för att på egen hand passa för en mysig romantisk semester för dig och din älskling. Upptäck stadens stämning från ett av de kända caféerna eller restaurangerna runt om i stan. Checka in på ett finare hotell eller ett billigt hostell - det spelar ingen roll, New Yorks omgivning är densamma oavsett. Du behöver inte oroa dig för hur du ska hitta ett ställe som serverar dina pommes, i New York kan du hitta allt ifrån östkustens mest exklusiva restauranger till den enklare klassiska korvkiosken som du finner vid nästan varje gathörn (en klassiker som absolut inte får missas).

När som helst då du behöver en paus från det dunkande stadslivet tar du bara tunnelbanan till Central Park. Där andas New York-borna in frisk luft och slappnar av i solen. Det är en fantastisk plats att spendera dagen på. Läs en bok, stirra på stadssiluetten, avnjut en pic-nic eller bara häng runt med polarna. En annan gratis och avkopplande aktivitet är att ta Staten Island- färjan. Den passerar frihetsgudinnan och Ellis Island, platsen dit miljontals människor med drömmen om ett bättre liv kom till och som idag är en symbol för den amerikanska invandringens historia.   

Ut och shoppa galet

New York är känt för dess oändliga shoppingmöjligheter. Här kan du hitta varuhus, designaffärer, mångkulturella butiker och fabriksoutlets över hela staden. Shopping passar även backpackers och du kan planera din shopping redan innan du kommer hit med en massa besparingar. Bloomingdales, Macy´s och  Sacks ligger alla centralt på Manhattan och där hittar du allt du behöver! Men om du letar efter något till billigare priser ska du åka till Woodbury Common Outlet som ligger 45 minuter från bussterminalen Port Authority.

Up and down

Manhattan korsas av olika tunnelbanelinjer och det är lätt att ta sig runt i staden. Även om tunnelbanesystemet är gammalt är det det snabbaste och det mest pålitliga sättet att ta sig runt i New York. Ett gott råd är att inte ta din egen bil till Manhattan; det är nämligen redan nog proppat och trångt med de gula taxibilarna och de illaluktande budbilarna. Bussarna är bra att använda när man ska ta sig till och från New Jersey, Long Island eller längre bort. Färjorna är också ett bra sätt att resa runt på. 

Utlandsstudier eller klassresa till New York

KILROY är även experter på att hjälpa dig att hitta relevanta universitet & studier i USA, samt på att skräddarsy klassresor till New York för grupper på minst 10 personer.

Kontakt