San Diego

Strandliv i San Diego
 

Resor till San Diego - Kaliforniens surfstad!

San Diego, nära den mexikanska gränsen, är en härlig mix mellan USA och Mexiko. Staden som är speciellt känd för att två av USA:s mest kända djurparker finns här, bjuder även på långa vita stränder där surfarna trivs. Boka din resa till San Diego hos KILROY!

San Diego är en charmig stad nära den mexikanska kusten. Staden är den näst största i Kalifornien och här finns stora möjligheter för den som vill uppleva äventyr!

Tijuana

Många som besöker San Diego tar också en dags tripp till Tijuana. Tijuana är den närmaste staden i Mexico. Det finns många resebyråer i San Diego som erbjuder turer till Tijuana och vi rekommenderar starkt att man anlitar en sådan eftersom upplevelsen och säkerheten blir så mycket bättre. Tijuana är en stor turiststad och vill du besöka Mexico på riktigt"så rekommenderar vi att du besöker landet på en längre resa! Vill du få en "mexikansk" känsla"utan att lämna San Diego så rekommenderar vi att du besöker "Old Town", norr om San Diegos centrum. Här finns det hus från 1700-talet, hantverk, mexikansk musik och mat. Verkligen värt ett besök! 

Aktiviteter

San Diego har ett stort utbud av aktiviteter med sina långa stränder och golfbanor. Många väljer att ta surflektioner, och för de som inte vill bada i havet finns det konstgjorda inomhus vågor på Mission Beach att pröva! Det finns flera långa stränder runt San Diego och med det varma klimatet är det alltid möjligt att bada. Efter en dag på stranden är det mysigt att avrunda dagen med ett par drinkar på en bar. Gaslamp Quarter är det bästa området för restauranger, barer, shopping och caféer. Här finns många olika inriktningar och koncept t.ex. Dick´s, där serveringspersonalen får betalt för att vara otrevliga…

Klimat

San Diego har Medelhavsklimat med varma torra somrar och milda vintrar med en del regn. Sommaren, den torraste perioden varar mellan maj - oktober och vintern, den lite mer regniga perioden, mellan november - april.

Kilroys tips

San Diego är endast ett par timmars bilresa från Los Angeles, så gillar du djurparker är det definitivt värt ett besök! Varför inte hyra en bil genom oss och köra dit på egen hand!  

Studera i USA?

Är du kanske intresserad av att studera i USA? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i USA!

Kontakt