Seattle

Space Needle, Seattles mest kända landmärke
 

Resor till Seattle - europeisk atmosfär

Seattle är staden som är full av upplevelser och dina förväntningar kommer sannolikt att infrias under en 2-3 dagars vistelse. Staden har en lång tradition av fiske, är hemstad för flera kända musiker och band, Starbucks Coffe och är självklart Bill Gates och Microsofts huvudkvarter. Ett annat skäl till den stora tillströmningen av turister varje år är att Seattle har ett perfekt läge mittemellan oceanen och bergen. Boka din resa till Seattle hos KILROY travels!

Seattle är på många sätt en unik amerikansk stad. Här kan man känna en "europeisk" atmosfär när man vandrar på gatorna som man inte hittar någon annanstans i Nordamerika.  

Även om det finns flera höga skyskrapor "downtown" och andra landmärken som påminner om att man är i USA, märker man att detta inte är en typisk amerikansk stad, och människorna är dessutom väldigt trevliga.

Seattle har ett perfekt läge mittemellan oceanen och bergen. Det är bara en kort bilresa till den kanadensiska gränsen, vulkanen Mount Rainier och Yellowstone nationalpark, som ligger lite längre bort i Wyoming. Seattle är en perfekt ingång om du vill upptäcka den nordvästra delen av USA. 

I Seattle bor det många skandinaviska ättlingar och det är märkbart, speciellt i områdena utanför staden. Att Seattle lockar skandinaver syns tydligt på Scandinavian Airlines direktflyg från Köpenhamn som avgår varje dag. Det är en 9 timmar lång flygresa.

The Rainy City...

…är ett av Seattles smeknamn, och det stämmer tyvärr ganska bra, det regnar en hel del och är ganska molnigt. Men det är ändå en mild temperatur och inte sedan 50-talet har det varit under fryspunkten. Snö är också ett sällsynt fenomen även om bergen ligger så nära. Somrarna är i allmänhet varma och sköna, trots att det inte blir några värmeböljor på grund av Stilla havets inverkan. Seattle lockar med många roliga attraktioner. Gillar du att strosa runt på museum, upptäcka magnifik natur eller mysigt cityliv, så hittar du alltsammans här; The Space Needle, Seattle Center, Pike Place fiskmarknad och Boeing-fabrikerna är bara några exempel på spännande saker att göra under ditt besök i Seattle.

Skaffa en bil

De allmänna transporterna är okej och det är kul att till exempel ta "monorail" till Space Needle. Men om du behöver röra dig runtom staden, bör du hyra bil. Liksom andra städer i USA ses Seattle med dess omgivningar bäst från ett bensindrivet monster. Om du nu hyr bil, se till att åka till Vancouver i Kanada, 2-3 timmar norr om Olympic nationalpark väster om Seattle. Man behöver nästan några dagar på sig för att verkligen uppleva denna regnskogsliknande nationalpark. Och gillar du fotvandring blir alla dina drömmar uppfyllda.

Naturlivet är väldigt populärt och lättillgängligt i den här delen av nordamerika. Ta en dagsutflykt över sundet Strait of Juan de Fuca och kolla in de imponerande späckhuggarna (Orcas) som lever i dessa vatten.

Porten till nordväst

Seattle är också känt som startpunkten på highway 1 vilken tar dig hela vägen söderut till San Diego. Det är en otroligt vacker bilresa som särskiljer sig från andra sträckor över landet, denna kuststräcka är förmodligen den mest populära i hela USA. Den sträcker sig via de enorma Redwood-träden i Oregon, genom San Francisco och Los Angeles innan den når den mexikanska gränsen i södra Kalifornien.

Det är ingen tvekan om att Seattle är väl värt ett besök och är den perfekta platsen att starta din USA-resa på!

Studera i USA?

Är du kanske intresserad av att studera i USA? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i USA!  

Kontakt