Ayers Rock

Ayers Rock från ovan
 

Resor till Ayers Rock - den heliga röda klippan

I Australiens vildmark väntar det heliga berget Uluru, även känd som Ayers Rock. Med sin symfoni av färger lovar vi att du kommer att bli berörd! Boka din resa till Ayers Rock hos KILROY travels!

Australiens vildmark är med sin röda jord hem för dingos och vildhästar. Och där mitt ute i vildmarken finns aborginernas heliga berg, Uluru, för oss vanligen känd som Ayers Rock. Sandstensbergets formation är en av världens största naturunder. Stenen är 348 meter hög och med hela 2000 meter under jorden!

Symfoni av färger

Häftigt med Uluru är att färgerna ändras under dagen. I morgondiset skiner den i orange och rött, i dagsljuset får den en ljus ockra färg, och när kvällen kommer blir färgerna mörkare från ljus brun till mörk grå. Resenärer från hela världen åker dit för att beskåda berget från soluppgång till solnedgång. Atmosfären vid berget är magisk kl 4 på morgonen då de mest entusiastiska resenärer går upp tidigt för att se soluppgången. Allt är tyst och konturen av berget syns i mörkret. Efter ett tag kan man se bergets första nyans av solljuset.

Vandring runt berget

Under dagtid rekommenderar vi dig att göra den 10 kilometer långa vandringen runt Uluru berget. Under vägen finns det skyltar som berättar historien om aborginerna. Man kan klättra upp på toppen av berget men då stenen är helig för aborginerna uppmans man numera att inte göra så! Även ett flertal olyckor och även dödsfall har lett till att parkens myndigheter överväger att förbjuda klättringen. Förutom Uluru finns det andra grymt vackra och fantastisk platser att se i närheten. Missa absolut inte bergsformationen Kata Tjuta, även kallad Mount Olga! Och ca 300 kilometer nordväst om Uluru ligger Kings Canyon, en 300 meter djup ravin.

Långt avstånd

I närheten av Uluru finns Ayers Rock Resort med både hotell, lodges, hostel och camping dvs något för alla plånböcker. Avståndet kan vara en utmaning, om du inte har tid att spendera flera dagar i buss. Från tex Adelaide och Darwin finns det flyg till en liten flygplats vid Ayers Rock eller det lite större Alice Springs.  Flygturen från Sydney tar 3 timmar vilket påvisar det låååånga avståndet. Vi rekommenderar ändå att du tar en busstur för att få se hela the outback och helt unika platser du inte finner någon annan stans.

Studera i Australien?

Är du kanske intresserad av att studera i Australien? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Australien!

Kontakt