Australien

Det finns gott kängurur i Australien!
 

Resor till Australien - Go Down Under

Australien attraherar backpackers från hela världen. Många av de som har rest runt på kontinenten drömmer om att få stanna och många åker tillbaka för att studera, jobba eller semestra igen! Boka din resa till Australien hos KILROY!

Australiensare lever ett avslappnat liv på en kontinent där mångfalden är häpnadsväckande. Detta syns i bla naturen, djuren, aktiviteterna, utsikten, människorna och surfstränderna…

Australien är mycket större än Europa till ytan, så ha det i åtanke när du planerar din resa. Avstånden som syns på kartan kan verka kortare än vad det egentligen är. Men tiden som man spenderar på att transportera sig betalar sig snabbt i form av fantastiska upplevelser.

Börja med den östra kusten i Australien

Resor & backpacking i Australien: Whitehaven beach - existerar på riktigt!!

Backpackernas highway är den östra kusten av Australien, från Sydney till Cairns. Längs de 1000 kilometer långa sandstränderna hittar du perfekta vågor för surfing, vilda party-städer och ändlös natur. Fantastiska naturupplevelserna som du inte bör missa är dels Surfers Paradise, den populära sandön Fraser Island, seglardestinationen Whitsundays och undervattensvärlden vid det Stora Barriärrevet.

Resor & backpacking i Australien - Fantastiska Kings Canyon

För att balansera östkusten och få en mera äkta Australien-outback-feeling måste du utforska höjdpunkterna i norr. Vi rekommenderar dig att inkludera Darwin i din resplan för en cool regnskogsupplevelse! Den lite mer mystiska delen av Australien hittar du i mitten av kontinenten där världens största monolit, aboriginernas heliga berg Uluru - även kallad Ayers Rock, finns.

Australiens västkust

Resor & backpacking i Australien - Missa inte Margaret River och Perth på västkusten

Vill du se något häftigt, och lite mer udda, platser som inte så många tar sig till, ska du absolut bege dig till supercoola västkusten med Perth och omnejd! Grymmaste surfingen garanteras! Australien charmerar i alla fyra vädersträck, därför ska vi även nämna isolerade Tasmanien, Melbourne och framförallt Great Ocean Road i södra delen av Ozlandia.

Res inte bara - upplev också!

Du kan komma in på bara skinnet på befolkningen när du reser till Australien. Nyfikna, vänliga, och med en lättsam inställning till livet. De vistas väldigt mycket utomhus, så förbered dig på fester på stranden och i parker och inte att glömma alla andra utomhusaktiviteter. Det finns mycket extrema aktiviteter men även matälskaren blir nöjd. Det finns fantastisk mat, bra viner och öl.

Resor & backpacking i Australien - The land of surfing - Byron Bay

Studera i Australien?

Är du sugen på att studera i Australien? En termin eller kanske en hel utbildning? KILROY education samarbetar med fantastiska skolor i Australien! Läs mer om våra skolor i Australien

Arbeta i Australien

Du kanske har hört talas om "Working Holiday"? Det är ett avtal mellan Sverige och Australien som gör att ungdomar kan resa till Australien och beviljas ett års arbetsvisum. Det gör att du kan stanna längre än den vanliga visumgränsen på 3 månader. Vi hjälper dig att komma igång med ditt arbete i Australien, vi har flera medarbetare som varit där och arbetat och med deras hjälp har vi tagit fram det ultimata startpaketet för dig som vill åka med ett Working Holiday visum. Läs mer om Working Holiday i Australien.

Kontakt