Cook Islands

Hitta din bästa strand på Cook Islands!
 

Resor till Cook Islands - Ett avskilt paradis

En resa till Cook Islands är som att åka till öde öar långt bort från allt annat. Här möter du 15 öar som är fulla av bergen, djungel, turkost vatten och vita sandstränder. Prova vattensporter eller slappa i en hängmatta under en palm. Boka din resa till Cook Islands hos KILROY travels!

Cook Islands tillhör Nya Zeeland och utgör en korallgrupp i mitten av Stilla havet. När du kopplar av på någon av dessa drömlika öar känner du verkligen, till din glädje, att de är isolerade från resten av världen. Du kommer med största sannolikhet inte heller kunna undgå att notera likheterna till ett annat semesterparadis, nämligen Hawaii. De båda ögrupperna ligger på samma longitud och på båda ställena kan du höra ljudet av ukulele. Den absolut största likheten är naturligtvis bilden av de två öarna som himmelska semesterparadis! Testa snorkling och dykning i det klara vattnet eller beundra det exotiska landskapet från hästryggen. Vandra till berget Raemaru och omges av vacker, grönskande natur och djur. Du får inte heller missa att prova den super goda maträtten "ika mata", som består av rå tonfisk med kokosmjölk och hackade grönsaker.

Rarotonga

Den bästa och största ön är Rarotonga, vilket också kan ses som ögruppens huvudstad. Denna ö erbjuder dig både restauranger och underhållning. Här hittar du även en bank. Bli imponerad av Maoris kulturen och i synnerhet deras dansföreställningar. Prova det lokala levnadssättet - vakna tidigt en söndagsmorgon och besök en av de fullsatta kyrkorna för att höra vacker acappella sång. När kvällen övergår till natt, brukar lokalbefolkningen samlas vid havet för att titta på flygplan som landar. Ett billigt men vackert nöje!

Aitutaki

Den näst största ön Aitutaki har ännu inte fått en massiv turistström, trots att öarnas primära livnäring är turismen. Här kan du se gigantiska träd och Cook Islands äldsta kyrka. Mitt på ön finns en lagun med härligt turkost vatten. Detta är det ultimata toppresmålet! Mitt i lagunen finns en anna liten ö, Tapuetai, som ger dig den absolut vackraste utsikten.

Boende

Boende på Cook Islands finns i olika prisklasser med allt ifrån budget till lyx. Boka online eller kontakta någon av våra duktiga reseexperter. Kontakta oss på telefon 0771-545 769 eller titta in till någon av våra butiker. Vi hjälper dig gärna att boka!

Ta sig runt

Alla internationella flyg anländer till flygplatsen i Rarotonga. Boka flyg online! Om du vill resa mellan öarna det enklaste sättet är att ta ett flyg med Air Rarotonga, det enda inhemska flygbolaget. Vill du utforska ön Rarotonga kan du hyra en vattenskoter. 

Att tänka på 

När du lämnar Cook Islands kommer du behöva betala en avgift  på 55 NZD, detta kan vara bra att ta med i din budget när du planerar din resa. Det är också viktigt att du boka boende i förväg, annars kan du riskera att inte få något boende. 

Studera i Nya Zeeland?

Är du kanske intresserad av att studera i Nya Zeeland? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Nya Zeeland!

Kontakt