Södra Nya Zeeland

Förförs än en gång av den vackra naturen här, södra Nya Zeeland!
 

Resor till Sydön - adrenalinkickarnas ö

På den södra ön är klimatet lite kallare och landskapet generellt bergigare. Som om inte Nya Zeeland skulle vara nog äventyr i sig självt finns här på sydön den galna skid- och äventyrsstaden Queenstown!

Både vinter- och sommartid erbjuder den södra ön massor av upplevelser för resenärer. Det är bra att planera väl, speciellt om man ska ta sig runt på egen hand. Restiden kan nämligen öka markant vid de blåsiga bergsvägarna. Abel Tasman nationalpark längst upp på sydön, ganska nära Nelson, är den minsta nationalparken på Nya Zeeland men väl värd ett besök. Här kan du paddla kajak in i de små skyddade lagunerna med härliga sandstränder, och kanske får du följe av några sälar?

Queenstown är staden dit alla backpackers hamnar förr eller senare. Hittar du inget kul att göra här hittar du det nog ingen annanstans heller...?! Här finns möjlighet till bungy jump, mountain biking, whitewater rafting, canyon swinging, paraglidning och så vidare i all oändlighet. Under vintern juni-augusti är skidåkningen som bäst och stan är full av skibums från hela världen.

Milford Sound är ett annat område man bara inte kan missa när man är på sydön, utom möjligtvis om man är norrman? Kryssa runt i de overkligt vackra fjordarna bland sälar och delfiner.

Aktiviteter

Den södra ön bjuder på vackra fjordar, glaciärer, vintersporter och adrenalinpumpande aktiviteter. Bergen runt Queenstown stoltserar med snötäckta toppar under vintern (juli - september) och sommartid blir området kring Queenstown ett perfekt ställe att utöva vattenaktiviter.

Den Trans-Alpina järnvägen går mellan Christchurch och Greymouth och är en av världens mest spektakulära tågresor! Christchurch är sydöns största stad och mer engelsk än England själv. De flesta av Nya Zeelands ölbryggerier är belägna på södra ön. Nästan alla erbjuder turer för dem som vill provsmaka och lära sig lite mer om olika ölsorter.

Shopping och nattliv

Christchurch är den största staden på södra ön och den erbjuder de bästa utbudet av shopping och restauranger. Dunedin är en ungdomsstad med barer och restauranger för budgetresenärer. Dunedin, Christchurch och Queenstown har bra DJ:s och live spelningar på många pubar och klubbar.

Mat och dryck

Den Nya Zeeländska matkulturen är en blandning av europeisk, asiatisk och polynesisk. Kött äts med allt ifrån stekar till färsk fisk (surf'n'turf finns ofta på menyn). På södra ön finns de flesta Nya Zeeländska ölbryggerierna. Det finns även flera vinodlingar i Marlborough.

Lokaltransport

Nya Zeeland har ett bra busssystem som går över hela den södra ön. Det finns även några äventyrsbolag som erbjuder hop-on/hop-off möjligheter som oftast är ett prisvärt alternativ om man vill uppleva lite mer när man reser längs vägen. Bilhyra och husbilarär ett annat alternativ för dig som planerar att stanna lite längre på Nya Zeeland.

Studera i Nya Zeeland?

Är du kanske intresserad av att studera i Nya Zeeland? Då kan våra sutdierådgivare hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Nya Zeeland!  

Kontakt