Nya Zeeland

Nya Zeeland har en varierande och helt enastående natur att bjuda på!
 

Resor till Nya Zeeland - äventyrslandet

En resa till Nya Zeeland kommer utan tvekan handla en hel del om natur, friluftsliv och såklart extrema sporter. Bungy jump, forsränning, kayaking, skidåkning och glaciärvandringar är bara några av de många fantastiska utmaningar som väntar på dem som är ute efter den där riktiga adrenalinkicken. Boka din resa till Nya Zeeland hos KILROY!

Bäst av allt i Nya Zeeland är verkligen lokalbefolkningen "Kiwis". Träffa dem över en pint och en fotbollsmatch på den lokala puben, de är fantastiskt vänliga och har en härlig humor. Men det kan vara svårt att förstå deras breda dialekt och slang som de för övrigt använder väldigt ofta. Nya Zeeländarna älskar även att göra sig roliga över Australiensarna. Så om du har ett "Aussie-skämt" redo kommer du att bli älskad på stört.

Roliga aktiviteter

Nya zeeländare har antagligen en annan genuppsättning än vi övriga för finns det något annat land i världen där man hittar så många galna upptåg och aktiviter? Här kan alla tillfredställa sina äventyrsbehov, you name it och du finner det här!

Naturupplevelser

Om du är ute efter naturupplevelser har du en hel del att välja mellan. Visste du att mer än 30% av landets yta består av naturreservat. Nordön erbjuder bland annat glaciärer och möjligheten att lära känna den ursprungliga Maorikulturen. På sydön i Kaikoura kan du åka på valsafari och längre söderut på en segeltur längs vackra Milford Sound. Här finns chansen att se vulkaner och vackra nationalparker med möjlighet att vandra och campa.

Boende

Allt från camping, bed & breakfast på bondgårdar till drösvis med hostels finns att välja på för den med snålare budget. Önskar du lägga mer pengar på boende är det heller inga problem att finna flerstjärniga hotell.

Att resa runt Nya Zeeland

Det är hur enkelt som helst att resa runt med bil eller husbil i Nya Zeeland om du ska vara där en längre tid. En egen husbil ger dig en helt annan frihetskänsla och du kan uppleva landet i din egen takt. Campingplatserna är många och belägna i vackra omgivningar.

Om du inte tycker om att köra själv finns det busspass anpassade för backpackers med roliga stopp längs vägen och som ger dig möjligheten att gå av och på när du vill. På bussarna finns guider som älskar att berätta om sitt land och de hjälper dig även att hitta boende. Bussarna stannar på intressanta platser längs vägen som vulkaner, glaciärer, fantastiska stränder, regnskogar, Maorikulturella platser - allt beroende på vilken tur du väljer.

Även tågnätet är väl utbrett på både nord- och sydön. Tyvärr stannar många alltför kort tid i Nya Zeeland. Vi rekommendera dig att ta dig gott om tid att utforska landet när du väl är där. Du har ändå tagit dig till andra sidan jordklotet…

Jobba i Nya Zeeland

Ett perfekt sätt att dryga ut reskassan och kunna ha TID att resa runt, är att resa till Nya Zeeland med ett Working Holiday-visum och jobba under resans gång!

Studera i Nya Zeeland?

Är du sugen på att studera i Nya Zeeland? En termin eller kanske en hel utbildning? KILROY samarbetar med fantastiska skolor i Nya Zeeland! Läs mer här!

Kontakt