Vanuatu

Cascades waterfall i grönskande djungel, Vanuatu
 

Resor till Vanuatu - ett äkta Stilla Havs-paradis!

Om du drömmer om att resa dit nästan inga andra åker där man kan leva ut sina hetaste Stilla Havs-drömmar, måste du åka till Vanuatu. Denna exotiska ö-stat, öster om Australien, motsvarar den drömbild som många har av paradiset. Köp din resa till Vanuatu på KILROY!

På en resa till Vanuatu kan du uppleva en äkta paradisö, med allt vad det innebär: korallrev, grönskande djungel, vulkaniska landskap och en exotisk livsstil. Vanuatu består av 83 öar, varav en stor del är ganska små och mer eller mindre otillgängliga. Det bästa i Vanuatu är att folk här är så välkomnande och lyckliga. De vill visa dig sitt land utan att försöka få pengar av dig på ett eller annat sätt.

Huvudstaden heter Port Vila och ligger på ön Efate. Här kan du verkligen njuta av en exotisk semester. Utsikt över fantastiska laguner från hotellrummet och lika vacker utsikt från de mysiga restaurangerna, som lockar med exotiska rätter. Den kulinariska upplevelsen är i sann gourmetstil.

Vanuatus öar 

Vanuatu består av 83 bergiga öar, som ligger i Stilla havet. Det är mer än 1700 km till Australien i västlig riktning, annars är de närmsta grannarna Fiji (väster) och Salomonöarna (söder). Skärgården är ett sant Stilla Havs-paradis och en idealisk plats att stanna på när man reser mellan Australien / Nya Zeeland och USA. Här finns vita sandstränder, kristallklart vatten och en avslappnad, lugn livsstil.

Vanuatus sevärdheter 

Inte långt från stranden finns ett vrak av en lyxbåt och perfekt dykning. Du hittar också världens mest tillgängliga aktiva vulkan och - detta är märkligt - ett gigantiskt fikonträd, lika stort som en fotbollsplan! 

Snorkling i Vanuatu: Island Hideaway 

Såklart kommer du att njuta av en tropisk favorit, snorkling i kristallklart vatten. Det allra bästa av alla ställen att göra detta på, är ön med det perfekta namnet Hideaway Island. Här kan du också roa dig med att besöka en speciell Vanuatuattraktion: ett undervattens-postkontor! 

Vanuatus vulkaner och sjöar

Ovannämnda vulkan, enligt uppgift den mest tillgängliga i världen, heter Mount Yasur. Denna 361 meter höga vulkan är ständigt aktiv och pyrande, precis som flera andra vulkaner i Vanuatu. En resa till Yasur kan lätt ordnas.

En av de mer avlägsna öarna i Vanuatu är Aoba eller Amba Island. Den består till stor del av mystiska, dimmiga skogar och en rad lika mystiska och vackra kratersjöar i flera färger. Denna plats är inte lättillgänglig, men absolut värd ett besök.

Port Vila

Vanuatus huvudstad Port Vila på ön Efate, är centrum för landets turism. Staden är ett mycket trevligt och trivsamt ställe, med massor av kolonial charm, bra restauranger och vackra vyer över de omgivande lagunerna.

Kontakt