Bolivia

Glöm inte solglasögonen i Bolivia, speciellt när du åker till saltöknen!
 

Resor till Bolivia - regnbågsfärgernas land

En resa till Bolivia är full av kontraster och som resenär får man möta alla olika klimatzoner - allt från tropiskt djungeln till kalla Anderna. Stoltserande inhemsk kultur och fantastiska vandringsmöjligheter gör Bolivia till ett fantastiskt att backpacka i. Boka din resa till Bolivia hos KILROY travels!

Huvudstaden La Paz är fascinerande med sina smala vägar såväl som färggrannt klädda Bolivianer som säljer hantverk, multifärgade scarfs, hattar och alpacka vantar. Allt i regnbågens alla kulörer. La Paz är den högst belägna huvudstaden i hela världen och atmosfären är definitivt dynamisk. Staden Sucre är en underbar historisk plats med många fascinerande museum.  

Fattigt, men rikt

Även om Bolivia är en av de fattigaste länderna i Sydamerika är det rikt på kultur och vackra landskap. Det är verkligen en spännande destination att utforska då de inhemska traditionerna fortfarande är starka. Olika klimatzoner med tropiska dalar och snötäckta Anderna är en upplevelse i sig. Att trekka i Anderna kan vara krävande men det är beroende av hur högt du går och vilken tid av året.

UNESCO:s världsarvslista finns Potosi, en flera hundra år gammal stad.  Med sin storlek den högst belägen staden i hela världen och är definitivt värd att se. De var tidigare ett center för silverbrytning och nuförtiden är gruvorna också öppna för besökare. Potosi erbjuder bra marknadsplatser för shopping. Från Potosi kan du resa till världens högsta saltsjö, Salar De Uyuni och få ett förblindande minne - kom ihåg att ta med dina solglasögon!

Nationalparker

Nationalparken Amboró är enastående. Många turer börjar i byn Buena Vista. Prova även på att campa i det vackra landskapet. Nationalparken Madidi har en fantastisk biologisk mångfald. Den är omgiven av Andernas glaciärer och fuktig regnskog. Det finns mer än 1000 olika fågelarter. För att få ut så mycket som möjligt av parkens naturupplevelser bör du åka på en arrangerad tur dit med guide.

Den klarblå sjön Titicaca är en legendarisk destination. Det är den högst belägna sjön i hela världen och ligger mellan Bolivia och Peru. Inkamyter lever längs den storslagna stranden där även indianer lever kvar.

Aktiviteter

Åk flotte på Yungas forsen. Undersök djurlivet i Pantanal och vandra i Cordilleras. För bergsklättrare är den bästa tiden vintern då de regnar mindre. Det finns ett flertal vandringsleder att välja mellan med fantstiska vyer i ett vackert landskap. Vi har också ett flertal spännande tureratt välja mellan.

Ta sig runt

Det blir oftast billigare att flyga till en annan stad i Sydamerika och sedan ta sig till Bolivia landsvägen. Vägarna från Argentina och Peru är i bra skick. Ett Hoja de ruta kort är nödvändigt att ha och det finns att köpa på Servicio Nacional de Tránsito vid gränsen.

Att hoppa på ett billig godståg är ett annat sätt att ta sig runt, väldigt exotiskt men inte lika bekvämt som övernattningsbussarna. Tågen är lååångsamma! När du äntligen kommit fram kan det vara skönt att ha boende.

Den bästa tiden att resa på året är under vintern dvs maj - oktober. Då är vädret torrare och chansen är större att få flera klara dagar.

Säkerhet

Landet drabbas då och då av hårt regn och allvarliga översvämningar - håll dig uppdaterad!

Kontakt