Brasilien

Gå på festliga karnevaler i Brasilien
 

Resor till Brasilien - En upplevelse för livet

Brasilien är precis så fantastiskt som det är stort. Det är Sydamerikas största land och det femte största landet i världen och förtjänar all den tid du har. Här finns så mycket olika intryck och upplevelser att det är svårt att veta var man ska börja. Boka din resa till Brasilien hos KILROY!

I Brasilien finns det mesta - fantastiska människor, magnifika stränder, världens största regnskog, träsk och våtmarker med ett imponerande djurliv. Här finns också vackra och spännande städer i alla storlekar, samba, fotboll, blandad arkitektur, paradisiska vattenfall, dramatiska klippor, raviner och mycket mycket mer.

Fernando De Noronha
Fullt av uppenbarelser 

Det är givet att starta din resa till Brasilien i landets mest berömda stad, Rio de Janeiro. Det är frestande att stanna kvar här för alltid, eftersom staden innehåller så mycket charm, exotisk mystik, och så många färgrika och häftiga områden, att det är svårt att lämna den. Du upptäcker snart att Rio är så mycket mer än bara Copacabana och karnival. Man lämnar Rio med känslan av att detta är platsen där något uppenbarar sig i varje gatuhörn. Och känslan bevaras då du tar bussen och fortsätter din resa inåt detta stora land. Buss är det absolut bästa och billigaste färdmedlet att resa på här. Och det är här du möter en massa roliga och glada brasilianare. Det finns en stor chans att du efter resan kommer att minnas dessa härliga människor, likaväl som du minns Copacabana, Amazonas eller Ilha Grande.

brazil-natal_beach-surfers.jpg
Ön du aldrig glömmer av tusen olika skäl

Kanske det inte ringer en klocka då du hör namnet Ilha Grande på samma sätt som det gör med flera andra dragplåster i Brasilien. Men denna ö, som ligger några timmar sydväst om Rio, är otroligt vacker och kan inte hyllas för mycket. Kristallklart, turkost vatten med den ena inbjudande stranden efter den andra (Lopez Mendes Beach tar hem priset). Och en överväldigande, mörkgrön grönska som frodas överallt. Särskilt lummigt är det vid de fantastiska klippsidorna som går nästan spikrakt ner i havet. På ön finns det inga asfalterade vägar, knappt några bilar och en perfekt atmosfär av tropisk avslappning som knappt överträffar något annat. Detta är magiskt!

brazil-rio-favela-houses
Charmiga städer

Kusten på fastlandet nära Ilha Grande erbjuder så många vackra vikar och fina koloniala småstäder, speciellt Paratí. På andra sidan Rio ligger Niterói, ett paradis på jorden. Det är också det generella intrycket av Brasilien som med dess ändlösa kustlinje, sätter fingret på hela landets kultur och livsstil. En strand överträffar den före i skönhet och prakt, och det är stränderna som är den oumbärliga samlingsplatsen, där man njuter av livet från morgon till kväll. De uppfällbara solstolarna och parasollerna ( din bästa vän ) ställs upp hela vägen ner till vattenkanten. Glada, barfota servitörer serverar iskall öl, caipirinhas, grillade räkor och uppfriskande exotiska juicer, pojkar och män spelar fotboll, livet är en fest, och över allt ligger ett sorl av den charmiga brasilianska portugisiskan som du snart kommer att förälska dig i. 

Kom igång och få karnevalfeeling med Ajvar Soundsystems härliga playlist Carneval Do Brasil: 

Om du saknar variation längst kusten, så finns det charmiga städer som kommer tillfredsställa dig: Salvador (med en karneval nästan lika fantastisk som Rios), Recife, Sao Luis och Belém. Alla dessa städer badar i färger, dofter, smaker och ljud. Det kryllar av fascinerande marknader och koloniala byggnader, och icke att förglömma det surrande sorlet från alla olika människor överallt. Ett paradis - av sand! Lämna inte kusten förrän du besökt den avlägsna lilla byn Jericoacoara mellan Sao Luis och Fortaleza. Det enda sättet att ta sig hit är en tre timmars bilfärdöver sanddynerna och stränderna längs vattnet. I detta paradis känns det som att befinna sig i världens ände. Långt bort från allt, ett fullkomligt lugn, endast omgiven av de enorma sanddynerna, den oemotståndliga stranden, de trevliga strandbarerna, som förvandlas till brillianta restauranger kvällstid med fisk och seafood lika god som billig som överallt i landet. Missa inte heller en spännande åktur i en strandjeep över de nästan overkliga sanddynerna - det är utomordentlig underhållning.

amazonas-river-canoe-GAP.jpg
Flodäventyr och djungeldjur

Det rekommenderas att bo i pousadas i Brasilien. Dessa enkla hotellär billiga och erbjuder den mest autentiska upplevelsen av landet - och de finns överallt. Även i pyttesmå byar mitt inne i Amazonas, som är världens största regnskog. Det är ett enastående äventyr att resa med flodbåt tillsammans med hundratals lokalinvånare, som går på och av i små avlägsna byar och ger dig nya intryck av detta gigantiska land.

Det självklara valet är att åka från den sjudande storstaden Manaus i mitten av djungeln och färdas mot kusten, för att tillslut hamna i Belém. Du sover i hammocks på däck, och när du är helt mör i kroppen och vill sova skönare, till exempel på en trevlig pousada, rekommenderas verkligen att gå av i Santarém och uppsöka den lilla staden Alter do Chao, där hittar du en oförstörd atmosfär och vild djungelmagi. Här, invid stadens floddelta finns kritvita och underbara stränder, möjlighet att segla i mangrovedjungeln och snorkla efter tropiska fiskar, sådana du bara sett på i akvarium. Dessutom är det något alldeles extra att se rosa delfiner som leker i dessa vatten.

Squirrel Monkey Brazil

Och självklart bör du - antingen här, eller någon annanstans i Amazonas - ta en längre guidad resa i djungeln, där du sover under bar himmel i djungelns mörker, medan du lyssnar till ljudet av tusen cikador som sjunger och andra nattdjur. Under dagen blir man förundrad över den spännande regnskogens fantastiska syner, och alla djur; alligatorer (eller kajmaner), apor, pappegojor, flodsvin, tarantel och - med lite tur - en puma eller en jaguar. Chansen att få träffa på något av dessa djur är ännu bättre i Pantanal, söder om Amazonas. Pantanal är ett fuktigt och fantastiskt våtland lika stort som Frankrike! Oh ja, Brasilien är så enormt och mångfaldigt att du helt enkelt måste åka och upptäcka allt detta och det som inte har nämnts här... Ett bra sätt att få se vad Brasilien och även Argentina har att erbjuda är att åka på en av våra turer!

Kontakta en reseexpert

Kontakt