Rio de Janeiro

Testa Hang-gliding i Rio de Janeiro och låt adrenalinet flöda
 

Resor till Rio de Janeiro - den fantastiska staden

Rio de Janeiro är precis så spektakulärt och magnifikt som ryktet säger! Det finns en bra anledning till varför staden kallas Cidade Maravilhosa - den fantastiska staden. Här hittar du den perfekta kombinationen av storstad- och strandsemester. Boka din resa hos KILROY travels!

Rio de Janeiro är Brasiliens populäraste stad och startpunkt för många som åker till Brasilien. Här är det fullt av underhållning, avslappning, actionfyllda äventyr, sol och hetta, shopping, passion, livsglädje, varma människor och icke att förglömma den perfekta kombinationen av storstads- och strandsemester.  Rio - ett tillstånd Liksom med vissa andra enastående storstäder i världen, finns det något som stämmer väldigt bra in på Rio: staden är ett tillstånd.

Rio De Janeiro Copacabana From Above

Efter en liten tid här, kanske bara några dagar, blir du ett med staden, du lever som en carioca, som människorna från Rio kallas. Ett bekvämt tillstånd av att inte behöva oroa sig och eufori över det lilla och det stora i livet. Du kommer att älska alla mysiga vikar och stränder, de lummiga bergen på stadens bakgård, en kopp kaffe eller en caipirinha i skuggan av en pittoresk strandbar, de vackra människorna och fotbollsmatcherna på Copacabanas stränder. Njut av det charmerande kaoset i denna exotiska metropol, ta en promenad på de flera mil långa promenadstråken med det sjudande stadslivet runt omkring dig. Detta, och mycket mer är Rio, en av de mest mångsidiga och kontrastrika storstäderna på jorden. 

rio-de-janeiro-cityscape

En stad av ytterligheter

Motsatserna är uppenbara i Rio. På samma sätt som de frodiga bergen stupar rakt ner i oceanen, på flera platser i och omkring staden, så existerar både "högt och lågt" sida vid sida i denna pulserande gigantiska stad. På flera platser i de ändlösa kvarteren möts man av jättestora luxuösa villor. Precis intill ser man de många favelas som sitter som fastklamrade på nästan varje bergssluttning i staden. Dessa är som kåkstäder med ett liv på sina egna premisser. Många rykten och förutfattade meningar om Rios fattiga och kriminella kan varken bli bekräftad eller ignorerad - så gå aldrig runt helt själv! Om du reser ensam, ta en guidadtur med en lokal guide. Då får du en smak av det fascinerande och spännande livet i dessa delar av staden, som är en lika viktig och sann sida av Rio som njutningen på strandpromenaden i staden.

Rio Carnival Sambadome Blue
Livet är en fest

Även när det kommer till fest, är Rio extremt och i en klass för sig. Den världsberömda karnevalen behöver inte en närmare introduktion, men även nyårsafton rekommenderas varmt här. Denna kväll fylls den enorma Copacabanastranden och stadens andra stränder till sista kvadratmetern. Överallt ses glada och festande cariocas - och det är en totalt euforisk och enastående upplevelse med både en fantastisk atmosfär och enorma fyrverkerier som exploderar över havet på tolvslaget. Du blir kramad och pussad när du firar tillsammans med brasilianare och dansar på stranden gör man tills solen går upp. 

Kom igång och få karnevalfeeling med Ajvar Soundsystems härliga playlist Carneval Do Brasil: 

Känslosvallande upplevelse!

Känslan av fest och glädje hänger alltid över Rio - samba och bossanovamusik flödar från varje gathörn och strandbar. På stadens stora fotbollsstadium,  Maracanastadion, hittar man varje helg en fantastisk atmosfär när ett av Rios fyra stora lag spelar sina matcher. Fotboll i Brasilien är som en besatthet och en känslosvallande upplevelse, även om du inte bryr dig så mycket om matchen. För det pågår jämt festande på läktaren - och vilket party sen!

Guys On Ipanema Beach1280 720
Stränder, sockertoppen & en oförglömlig utsikt

Copacabana är den mest berömda och turistiga stranden, men du borde verkligen pröva stranden i Ipanema, som är Rios överklassområde. Här finns både eleganta människor, gator och affärer. Stranden i Botafogos kvarter kanske är den vackraste i Rio, speciellt sedd från toppen av Pao de Azucar eller sockertoppen. Härifrån är utsikten över Rio med dess omgivningar helt otrolig! För att komma hit tar man linbanan, det är en nervkittlande upplevelse som man inte får missa! Det samma gäller för besöket till den berömda kristusstatyn på toppen av det imponerande Corcovadoberget - även härifrån är utsikten fenomenal.

Ta sig hit

I vår grymma flygbokningsmotor hittar du enkelt och smidigt flygbiljetter för alla till Rio de Janeiro samt speciella KILROY biljetter för dig som är ungdom och student!

Boende

Det finns en rad olika boendealternativ i Rio de Janeiro. Du kan boka online eller kontakta någon av våra duktiga reseexperter för mer tips och råd! Kontakta oss på telefon 0771 545 769 eller titta in till någon av våra butiker. Vi hjälper dig gärna!

Boka in en reserådgivning Kontakta en reseexpert

Kontakt